Київраду просять не зупиняти громадський транспорт під час тривог

Київраду просять не зупиняти громадський транспорт під час тривог

Київраду просять не зупиняти громадський транспорт під час тривог
. Тролейбус зупинився під час повітряної тривоги у Києві. Фото: Дарія Сидоренко, Суспільне

Петицію з вимогою скасувати рішення про зупинку міського транспорту під час повітряних тривог сьогодні зареєстрували на сайті Київради.

Автор петиції, транспортний аналітик Олександр Гречко, називає рішення депутатів необґрунтованим та шкідливим для жителів міста та економіки столиці. На його думку, нові правила позбавляють громадський транспорт переваг для киян та стимулює їх пересідати на автомобілі. Петиція має набрати шість тисяч голосів для її подальшого розгляду.

Нові правила роботи міського транспорту в столиці почали діяти 1 серпня. Під час повітряної тривоги пасажири мають залишити салон та пройти до найближчого укриття.

Адреси найближчих укриттів можна знайти на сайті КМДА або у застосунку "Київ цифровий".

Що відомо

  • 2 серпня ввечері під час оголошення тривоги, яка тривала майже півтори години, транспорт зупинився. Мобільний додаток Eway також показував зупинку транспорту.
  • Після відбою тривоги водій чекатиме пасажирів протягом 10 хвилин. Люди, які за цей час не встигнуть повернутися до транспортного засобу, зможуть скористатися наступним. Платити повторно за проїзд не потрібно.
  • Метрополітен, як і раніше, під час повітряної тривоги не здійснюватиме перевезення наземними ділянками та закриватиме роботу станцій відкритого типу. Підземні станції працюють, зокрема як укриття.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок