На фронті загинув український поет і волонтер Гліб Бабіч

На фронті загинув український поет і волонтер Гліб Бабіч

На фронті загинув український поет і волонтер Гліб Бабіч
. Фото: Гліб Бабіч/Facebook

На фронті загинув блогер і автор пісень, військовослужбовець Гліб Бабіч. Про це 28 липня повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

"У бою загинув Гліб Бабич. Поет, пісняр, військовий, блогер", – написав він.

Гліб Бабіч народився в Миколаєві. Воював на Донбасі від початку російської агресії у 2014 році. У 2021 році була опублікована його збірка віршів та пісень. З початком повномасштабного вторгнення Бабіч повернувся на фронт.

"Ми написали з тобою "Подай зброю", "Сила і зброя", "Досить сумних пісень", "Свобода наче любов", "Мольфар", "Ті, що тримають небо над Різдвом". У нас залишилася одна пісня, яку ми мали видавати буквально на днях – "Не покинь". Ніколи б не подумав, що саме вона стане прощальною в нашому з тобою житті", – написав у Facebook фронтмен гурту Kozak System Іван Леньо.

"Я познайомився з Гліб Бабіч завдяки цій пісні. Він написав її як присвяту рідній 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді та шукав музикантів, з якими міг би її записати. Так народився дуже плідний творчий тандем Гліба з KOZAK SYSTEM. А щойно я дізнався, що Гліб загинув. Подай зброю мені, брате! Світла пам‘ять. Вічна слава", – додав музикант та військовий Олександр Положинський

Дочка Дарка Бабіч на згадку про загиблого батька опублікувала вірш: "Ти вже не почуєш, як я тут читаю вірші…"

Більше про письменників і книжки в Україні

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок