Послиня України у Фінляндії пропонує відмовляти у візах росіянам, які підтримують війну

Послиня України у Фінляндії пропонує відмовляти у візах росіянам, які підтримують війну

Послиня України у Фінляндії пропонує відмовляти у візах росіянам, які підтримують війну
. Послиня України у Фінляндії Ольга Діброва. Фото: з Фейсбуку Ольги Дібрової.

Послиня України у Фінляндії Ольга Діброва пропонує відмовляти у візах росіянам, які підтримують війну. Про це вона сказала в інтерв’ю національній телерадіомовній компанії Фінляндії Yle.

Росіян, які звертаються за туристичною візою до Фінляндії, можна запитати, підтримують вони загарбницьку війну Росії в Україні чи ні, сказала Діброва.

Якби претендент на туристичну візу підтримував війну, йому могли би відмовити у візі, припускає дипломатка.

За словами Дібрової, ті громадяни Росії, які підтримують війну проти України, “не повинні йти у вільний світ". Українцям зараз важко дивитися, як "росіяни їдуть до Європи за покупками", додала послиня.

“Зараз така ситуація, ніби ми впустили в наш дім спільного ворога”, — сказала Діброва.

У Фінляндії триває дискусія щодо обмеження видачі туристичних віз росіянам, оскільки "громадян дратує, що вони продовжують їхати до Фінляндії і Європи в той час, як Росія перебуває в стані війни з Україною". Гельсінкі розглядають можливість обмеження видачі туристичних віз, зокрема, шляхом обмежень в прийомі заяв і частіших відмовах, пише фінське видання Helsingin Sanomat.

Що відомо

  • Європейський союз не зможе запровадити повну заборону на видачу віз громадянам Російської Федерації, оскільки такий крок не відповідає візовій політиці ЄС, і "завжди має бути можливість надавати їх певним групам". Про це повідомило фінське видання Helsingin Sanomat із посиланням на відповідь Єврокомісії на їхній запит.
  • Міністерство закордонних справ Естонії готує пропозицію до Європейського союзу про припинення видачі шенгенських віз росіянам.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 156. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок