154 день війни: хроніка подій в Херсонській області

154 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
154 день війни: хроніка подій в Херсонській області
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

На 154 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну більша частина Херсонської області знаходиться під окупацією військ РФ. Але щодня в тому чи іншому місці вибухають склади боєприпасів російських військ. ЗСУ знищує техніку і живі сили противника.

Після низки влучних ударів ЗСУ на Херсонщині пошкоджені мости. Логістичне забезпечення військ РФ ускладнилось. А окупаційна влада не полишає спроб провести псевдореферендум про приєднання Херсонщини до РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється.

22:45

Окупаційна влада захопила приміщення "Херсонського інклюзивно-ресурсного центру №2".

"Чинний директор та колектив центру продовжують працювати дистанційно за українською програмою", - повідомили на сторінці закладу у Facebook.

21:43

"Тихий терор. Хроніки пекла" - документальний фільм про життя херсонців в окупації. Його героями стали журналісти, волонтери, культурні та громадські діячі. А також ті, хто зазнав переслідувань або побував у російському полоні.

20:20

На 28 липня Херсонський центр служби крові потребує донорів О ( І) Rh + першої позитивної групи для Акмулаєвої та донорів А(ІІ) Rh + другої позитивної групи для Ладейщикова, які перебувають на лікуванні в Херсонській міській клінічній лікарні ім. О.С. Лучанського.

Адреса центру служби крові: Миколаївське шосе, 7.

19:20

27 липня у Херсоні невідомі підірвали авто так званої "поліції російської окупаційної адміністрації", повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Подія сталася на перепиті вулиць Репіна та проспекту Адмірала Сенявіна. Автомобіль окупаційної поліції підірвали за допомогою радіокерованого фугасу. В результаті підриву авто загинув один "поліцейський". Ще один - знаходиться в лікарні", - йдеться у дописі.

17:15

Служба безпеки України перехопила телефонну розмову російського військового з батьками, який дислокується на Херсонщині. В ній чоловік розповідає, як швидко і ефективно українські пілоти бомблять російську армію, що ті навіть не встигають засікти їх на своїх радарах.

"Мы сидим, слушаем переговоры. И там говорят, ну наши, зенитчики: готовность номер 1, скоро прилетят, в течение 10-15 минут, два самолета. Следующее послание говорят: они уже отработали по нам и улетели. Всё, отбой", – розповідає батькам військовий РФ в перехопленій розмові батькам.

16:30

У райони Архангельського, Високопілля, Золотої Балки та Давидова Броду Херсонської області російське командування відправляє "народних міліціонерів" ДНР. Підрозділи з передової виводять в тил для відновлення.

Таким чином командування угрупування "Юг" ЗС РФ "підсилює оборонні заходи на особливо небезпечних напрямках", повідомляє 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

16:26

На 28 липня Херсонський обласний центр служби крові потребує донорів другої позитивної групи для хворої на онкологію Маккамовій. Жінка перебуває на лікуванні в Херсонському обласному онкологічному диспансері.

Адреса Херсонського обласного центру служби крові - Миколаївське шосе, 7.

15:58

Поліція відкрила ще 25 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів військовими РФ. Серед них: колабораційна діяльність, викрадення людей, обстріли населених пунктів з жертвами серед мирних жителів, викрадення окупантами цивільного автотранспорту, пожежі на полях внаслідок влучання снарядів.

15: 40

За оперативною інформацією Оперативного командування "Південь" станом на 13:00 27 липня, ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали понад 150 вогневих завдань і закріпили контроль над транспортними артеріями на окупованих територіях. Також Сили оборони знищили дві гаубиці "Мста-Б", чотири одиниці броньованої та автомобільної техніки і склад боєприпасів у Солдатському. Загинули 55 військових РФ.

15:20

На Херсонському напрямку Рух опору ліквідував групу російських військ. До рук партизанів потрапили умовні позначення, шифри та мапи військових РФ. До прикладу, доповісти обстановку – це погода, періодичний артобстріл – мінлива хмарність, а інтенсивний обстріл — сильний дощ, повідомив Інформаційний спротив.

15:00

На Херсонщині через обстріли військовими РФ полів за добу знищено понад 200 гектарів врожаю на майже три мільйони гривень — поліція Херсонської області.

14:30

У Херсоні черги на заправках. Водії кажуть, через те, що не пропускають вантажні машини через Антонівський міст, повідомляють кореспонденти Суспільного.

154 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Суспільне Херсон

14:01

Прокуратура повідомила про підозру у колабораційній діяльності колишньому директору Бериславського фахового педагогічного коледжу. Чоловік добровільно погодився обійняти псевдопосаду "голови військово-цивільної адміністрації Бериславського адміністративного району".

13:36

Вночі ЗСУ завдали точні удари по Антонівському мосту у Херсоні. Місцеві колаборанти заявили про заборону пересуватися мостом. Також ЗСУ уразили залізничний міст, що знаходиться неподалік, йдеться в оперативній інформації від Херсонської ОВА.

13:25

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

13:07

Завідувач лабораторно-фармацевтичного відділення Херсонського базового медичного коледжу Олександр Бойко пішов на співпрацю з російськими військовими і погодився "очолити" заклад.

Про це повідомляють у ТГ-каналі База зрадників Херсона.

154 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: База зрадників Херсона/Telegram

Про Олександра Бойка відомо, що він у 1976 році закінчив Харківський медичний інститут за спеціальністю "Гігієна, санітарія" і почав працювати викладачем гігієни у Херсонському медучилищі. 1980 року призначений заступником директора, з 2008-го – завідувач лабораторно-фармацевтичного відділення та бакалаврату медичного коледжу.

08:50

Після нічного відпрацювання Антонівський міст отримав суттєві ушкодження, повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

"Оцінити їх поки що складно – військові нікого не підпускають до нього з обох боків, але відновлювальні роботи точно займуть дуже багато часу та вимагатимуть ресурсів, з якими у окупантів велика проблема", - написав він.

08:40

Речниця пресцентру Cил оборони Півдня Наталя Гуменюк підтвердила удари по Антонівському мосту у Херсоні. В ефірі всеукраїнського телемарафону вона сказала, що ЗСУ тримають під вогневим контролем стратегічно важливі і логістичні транспорті шляхи, які для ворога мають критичне значення.

08:00

Терміново на 27 липня потрібні донори четвертої позитивної групи крові (AB(ІV)Rh+) для вагітної (в пологах) жінки Каріни Алешкової. Вона перебуває в акушерському відділенні Херсонської обласної клінічної лікарні. Від наявності донорської крові залежить життя жінки і її дитини. Херсонський обласний центр крові приймає донорів за адресою: Миколаївське шосе, 7.

07:20

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на ранок 27 липня, на Південнобузькому напрямку військові РФ намагаються не допустити просування ЗСУ і систематично обстрілюють Осокорівку, Трудолюбівку, Токареве, Киселівку, Партизанське, Кавказ, Лозове, Прибузьке, Поляну та Лупареве.

Також російські війська завдали авіаударів біля Любомирівки та Новомиколаївки та намагалися штурмувати в районі Білогірки. Проте успіху не мали і відступили.

06:30

Ще два населених пункти Бериславського району на Херсонщині — Лозове та Андріївку, звільнили Збройні сили України. Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, Повітряні Сили півдня нанесли 4 удари із застосуванням літаків штурмової авіації, бомбардувальників та гелікоптерів по 4 опорних пунктах у районах Андріївки, Білогірки та Благодатного.

"Таким чином, Андріївку звільнено і остаточно зачищено від російських окупаційних військ. Як і Лозове, де наші війська кількома днями раніше надійно закріпили свої позиції!", - повідомив Назаров.

06:00

Російські військові на Херсонщині збили один із трьох власних вертольотів, які мали атакувати позиції ЗСУ. Три Ка-52 потрапили під вогонь розрахунків протиповітряної оборони російських військ — Генштаб ЗСУ.

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок