Київ вперше відзначить День Української державності. Які заплановано заходи

Київ вперше відзначить День Української державності. Які заплановано заходи

Київ вперше відзначить День Української державності. Які заплановано заходи
. УНІАН / Фото ілюстративне

28 липня Київ вперше відзначить День української державності. З цієї нагоди у столиці заплановані урочистості. Зокрема, в усіх районах міста відбудуться церемонії підняття Державного прапора України.

Про це повідомляє Департамент суспільних комунікацій Київської міськдержадміністрації.

Цього дня покладуть квіти до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та учасників заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ на території України.

Також у столиці встановлять інформаційно-довідкові стенди і конструкції про борців за незалежність України, учасників національної безпеки та оборони.

"Відзначення свята не обмежиться одним днем: протягом року міська влада сприятиме реалізації громадських ініціатив, спрямованих на зміцнення національної єдності, консолідацію суспільства, розвиток міжнародних зв'язків, поширення інформації і знань про Україну, утвердження її позитивного іміджу у світі", — йдеться у повідомленні.

Що відомо

  • Указ про затвердження Дня державності президент підписав під час урочистостей до Дня незалежності 24 серпня 2021 року. Зародження держави відзначатимуть щороку у День хрещення Русі-України 28 липня.
  • Також Зеленський пропонував зробити День державності вихідним.
  • 25 липня Міністерство культури та інформаційної політики представило єдину візуальну символіку до Дня Державності України.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 153. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок