На Київщині визначили близько 50 місць для уламків зруйнованих об'єктів

На Київщині визначили близько 50 місць для уламків зруйнованих об'єктів

На Київщині визначили близько 50 місць для уламків зруйнованих об'єктів
. Фото: АР

У Київській області визначали близько 50 місць для тимчасового зберігання будівельного сміття, яке утворилося внаслідок російської збройної агресії. Більшість таких майданчиків буде розташована в районах із найбільшою руйнацією об’єктів інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

"На Київщині кількість повністю зруйнованих від початку повномасштабної війни об’єктів інфраструктури вже сягає понад 5400. Актуальним постає питання вивезення будівельного сміття, що складається переважно з уламків зруйнованих об’єктів. Більшість із них – не підлягають повторному використанню", — йдеться у повідомленні КОВА.

При відборі місць для таких майданчиків місцева влада повинна враховувати рекомендовані вимоги.

Зокрема, місця тимчасового зберігання будівельних залишків можуть облаштовуватися на майданчики, що мають тверде покриття та віддалені від водозаборів питних і мінеральних вод щонайменше на 50 метрів; на землях несільськогосподарського призначення, непридатних для ведення сільського господарства. Також зберігати будівельне сміття можна на землях, не зайнятих лісами та іншими зеленими насадженнями, за межами територій водоохоронних зон, прибережних захисних смуг водних об’єктів, а також за межами територій та об'єктів природно-заповідного фонду та мають особливу природоохоронну цінність.

Що відомо

  • Понад 2 з половиною тисяч споруд пошкодили російські окупанти у Бучі, що на Київщині. Загалом збитки міста складають понад 5 мільярдів гривень.
  • В Ірпені Київської області близько 50% будинків зазнали руйнувань, а загальну вартість збитків експерти Київської школи економіки оцінили у 25,3 мільярди гривень (922 млн доларів).
  • Внаслідок бойових дій у Бородянці пошкоджено 164 будівлі. Із них 42 – повністю зруйновані. Про це свідчить знімок, проаналізований Cупутниковим центром ООН.
  • Більшість будинків у Києві, які були пошкоджені внаслідок обстрілів російськими військовими, будуть відновлені до початку опалювального сезону, повідомили у КМДА.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 148. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок