Італійський сенат висловив довіру прем’єру Маріо Драгі

Італійський сенат висловив довіру прем’єру Маріо Драгі

Італійський сенат висловив довіру прем’єру Маріо Драгі
. Фото: Associated Press

Сенат Італії висловив довіру прем'єр-міністру Маріо Драгі та його уряду попри бойкот голосування з боку деяких партій.

Про це повідомляє ANSA.

Як зазначає видання, на засіданні були присутні 192 сенатори, з них участь у голосуванні взяли 133. Зрештою вотум довіри підтримали 95 сенаторів, проти висловились 38.

При цьому три великі партії — "Рух "5 зірок", "Вперед, Італія" та "Ліга", які входять до коаліції, не взяли участі в голосуванні.

Після голосування Драгі вирушив до резиденції президента Італії Серджо Маттарелли, щоб обговорити із ним свою подальшу долю.

Перед голосуванням Драгі окреслив пріоритети свого уряду, зокрема допомогу Україні.

Що відомо

  • Урядова криза в Італії виникла, коли очолюваний Джузеппе Конте "Рух п'ять зірок", який входить до керівної коаліції, відмовився підтримати урядовий пакет економічної допомоги сім'ям та підприємствам у розмірі 23 мільярди євро. Попри те, що Драгі і без "Руху п'ять зірок" має підтримку більшості в обох палатах парламенту Італії, прем'єр неодноразово попереджав, що без підтримки цієї партії уряд не зможе продовжувати свою діяльність.
  • Зрештою Драгі заявив, що збирається подати у відставку. Попри це 14 липня президент Італії Серджіо Маттарелла не прийняв його відставку.
  • Керівник МЗС Італії Луїджі Ді Майо в інтерв’ю Politico заявив, що політична криза в Італії загрожує позбавити Україну життєво важливої ​​військової підтримки в її боротьбі з Росією.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 147. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок