Президент Італії не прийняв відставку Драгі

Президент Італії не прийняв відставку Драгі

Доповнено
Президент Італії не прийняв відставку Драгі
. Фото: Associated Press

Президент Італії Серджіо Маттарелла не прийняв відставку прем'єр-міністра Маріо Драгі. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента.

Він відправив прем'єра в парламент з'ясувати чи є проурядова більшість.

"Президент Республіки не прийняв відставку і запропонував Голові ради з'явитися до парламенту для виступу з метою дати оцінку ситуації, що виникла за підсумками засідання в Сенаті Республіки, що відбулося сьогодні", — йдеться у повідомленні.

Як пише Corriere della Sera, "Рух п'ять зірок", який входить до керівної коаліції і став причиною урядової кризи, ще не ухвалив рішення щодо відставки прем'єра. Щоб обговорити ситуацію, голова партії Джузеппе Конте скликав національну раду руху.

Що відомо

  • Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі оголосив, що вирішив подати у відставку. Урядова криза в Італії виникла, коли очолюваний Джузеппе Конте "Рух п'ять зірок", який входить до керівної коаліції, відмовився підтримати урядовий пакет економічної допомоги сім'ям та підприємствам у розмірі 23 млрд євро. Попри те, що Драгі і без "Руху п'ять зірок" має підтримку більшості в обох палатах парламенту Італії, прем'єр неодноразово попереджав, що без підтримки цієї партії уряд не зможе продовжувати свою діяльність.

Читайте також

Італія зменшила свою залежність від російського газу до 25% — прем'єр

Більшість великих країн ЄС не підтримують вступ України до блоку — прем’єр Італії

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок