"Змогли належним чином попрощатися". Гвардіола підтвердив трансфер Зінченка з "Ман Сіті"

"Змогли належним чином попрощатися". Гвардіола підтвердив трансфер Зінченка з "Ман Сіті"

Оновлено
"Змогли належним чином попрощатися". Гвардіола підтвердив трансфер Зінченка з "Ман Сіті"
. Getty Images

Найближчим часом українець має закінчити перехід у лондонський клуб.

Український півзахисник Олександр Зінченко залишає "Манчестер Сіті". Інформацію щодо його майбутнього трансферу підтвердив головний тренер "Містян" Пеп Гвардіола.

Зінченко виступав за "Ман Сіті" упродовж п'яти сезонів. Однак у липні провідні британські ЗМІ повідомили, що український футболіст має залишити чемпіонів Англії: перемовини щодо його трансферу вів "Арсенал".

У вівторок, 19 липня, стало відомо, що Зінченко залишив тренувальний табір "Манчестер Сіті". А наступного дня Пеп Гвардіола підтвердив, що півзахисник збірної України залишає клуб.

"Зінченко, як і Габріел [Жезус] та Рахім [Стерлінг], вплив цих трьох футболістів був дуже великим. Це неймовірні люди та виняткові гравці, але вони йдуть. "Челсі" та "Арсенал" - неймовірні клуби, і я радітиму за успіх, який вони матимуть там", - цитує слова Гвардіоли Manchester Evening News.

"Вдячні за ті зусилля, які вони прикладали на полі та за його межами. Було приємно попрощатися з Алексом, ми змогли це зробити належним чином. Цього не вдалося зробити з Габріелем та Рахімом, але з Алексом ми пообідали та сказали один одному "бувай".

У розташування "Арсенала" Зінченко має прибути до кінця тижня. Як і "Ман Сіті", лондонський клуб продовжує підготовку до сезону у Сполучених Штатах. За інформацією Sky Sports, перехід українця обійдеться лондонцям у 30 мільйонів фунтів (35 мільйонів євро), ще 2 мільйони фунтів (2.3 млн євро) колишній клуб українця отримає у формі бонусних виплат.

Читайте також: Олександр Зінченко готовий залишити "Ман Сіті" у літнє трансферне вікно. Чому і хто хоче підписати українця

Що відомо

  • Зінченко належав "Ман Сіті" з 2016 року, перейшовши з російської "Уфи" за 2 мільйони євро. Однак перший сезон українець провів в оренді за нідерландський ПСВ.
  • За п'ять сезонів виступів за "Ман Сіті" Зінченко зіграв за "Містян" 128 матчів в усіх турнірах, у яких відзначився 2 голами та 20 результативними передачами, а також здобув 10 трофеїв.
  • У сезоні 2021/22 Зінченко провів за "Ман Сіті" 28 матчів, майже усі - на позиції лівого захисника. І виграв один трофей - чемпіонство Англії.
  • Зінченко - п'ятий новачок "Арсенала" в літнє трансферне вікно. Також англійський клуб підписав голкіпера Метта Тьорнера, захисника Маркіньоса, півзахисника Жоау Війєра та форварда Габріела Жезуса.
  • За підсумками сезону 2021/22 "Арсенал" посів п'яте місце у чемпіонаті Англії і виступить у Лізі Європи з групової стадії турніру.

Що далі

  • 5 серпня. Старт "Арсенала" у сезоні 2022/23 - матч проти "Крістал Пелас" у першому турі АПЛ.
На початок