Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 146-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 146-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 146-й
. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто сорок шосту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

22:35. Ввечері російські військові обстріляли з "Градів" та артилерії центр Гуляйполя. За попередньою інформацією є загиблі. Зруйнована цивільна інфраструктура міста, повідомили в Запорізькій ОВА.

19:00. 18 липня російські військові вивезли у невідомому напрямку ще двох працівників станції з керівного персоналу: заступника начальника цеху дезактивації з експлуатації та поводження з радіоактивними відходами Сергія Пихтіна та майстра цеху дезактивації Олену Рябцеву. Про це повідомили в НАЕК "Енергоатом". Раніше, 17 липня, захопили та вивезли в невідомому напрямку начальника служби охорони навколишнього середовища Запорізької АЕС Ігоря Квашніна. Це Суспільному підтвердив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

15:30. 503 рази прозвучали сигнали повітряної тривоги в Запорізькій області за час війни. Загалом сумарна тривалість тривог складає 19 днів 13 годин 48 хвилин, про це повідомили в Патрульній поліції Запорізької області.

13:15. Внаслідок бойових дій минулої доби в електромережах Оріхівського районного відділення виникли нові пошкодження, що призвели до відключення понад 1,5 тисячі місцевих родин. Втім, попри небезпеку нових обстрілів, вже до кінця доби енергетики заживили 969 (близько двох третин) знеструмлених домівок, повідомили в Запорізькій ОВА.

10:30. Минулої доби, 18 липня, внаслідок артилерійських обстрілів російськими військовими рятувальники ліквідували три пожежі у Запорізькому районі. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС в Запорізькій області.

У смт Комишуваха рятувальники ліквідували загоряння на 1 га пшениці. У с. Таврійське та с. Юрківка співробітники ДСНС ліквідували пожежі на відкритій території на загальній площі 0,14 га.

8:45. За даними ГУ Нацполіції у Запорізькій області, 18 липня війська РФ обстріляли села Таврійське, Юрківка, Воздвижівка та Кам'янське. Надійшло 15 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів, повідомили у ЗОВА.

8:40. Протягом доби 19 липня з тимчасово окупованої території області евакуйовано 1 575 людей, з них 417 – діти. Такі дані оприлюднили в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

8:35. 19 липня планується виїзд приватного автотранспорту на тимчасово окуповані території з обласного центру. Наразі сформована черга автівок на поточний день, яка чекає дозволу на виїзд. Про це інформують у Запорізькій ОВА.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 145-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок