Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 145-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 145-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 145-й
. Фото з Telegram-каналу Володимира Зеленського

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто сорок п'яту добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

21:15. У міську лікарню Енергодара були терміново доставлені 9 військових РФ з пораненнями різної ступені важкості. Один з них у важкому стані – в реанімації, решта лікуються в стаціонарі та амбулаторно. Також є загиблі. Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов.

В результаті чого окупанти дістали поранення та загинули, він не уточнює.

19:05. На Запорізькому напрямку активних наступальних дій військові РФ не вели. Здійснювали артилерійські обстріли зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Павлівка, Новопіль, Гуляйполе, Юрківка, Оріхів та Малі Щербаки. Завдав авіаударів біля Новоданилівки та Новоандріївки. Про це повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

18:20. Окупаційні війська армії РФ у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області захопили потужності Обленерго. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. За його словами, окупанти змушують місцевих жителів безпосередньо їм сплачувати за електроенергію.

10:40. Кількість тих, хто евакуювався із Херсонської області до Запоріжжя значно збільшилась. На сьогодні понад 21 000 херсонців зареєструвалися у хабі для вимушених переселенців.

Загалом, станом на 18 липня, у запорізькому хабі зареєструвалися 173 673 вимушених переселенці, повідомили в Запорізькій ОВА.

09:35. Минулої доби, 17 липня, внаслідок артилерійських обстрілів російськими окупантами рятувальники ліквідували 3 пожежі: у с. Веселий Гай горіла суха трава на загальній площі 0,2 га, у с. Таврійське горіла господарча споруда та гараж на площі 60 кв.м. у с. Новоданилівка Пологівського району горів житловий будинок на загальній площі 120 кв.м.

Також для забезпечення побутових потреб населення співробітники Служби порятунку "101" підвезли 10 тонн технічної води у м. Гуляйполе, повідомили у ГУ ДСНС у Запорізькій області.

09:20. Протягом доби 17 липня з тимчасово окупованої території області евакуйовано 817 людини, з них 211 – діти. Такі дані оприлюднили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

09:10. 17 липня окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Новоолександрівка, Таврійське, Юрківка, Преображенка, Темирівка, Новоданилівка, Оріхів, Гуляйполе. До ГУ НП у Запорізькій області надійшло 9 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури внаслідок обстрілів.

09:00. Протягом минулої доби, 17 липня, окупаційні війська РФ 64 рази обстріляли позиції українських захисників, застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 144-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок