Розбір завалів у Вінниці, ракети у Харкові та Миколаєві. Як минула ніч у регіонах

Розбір завалів у Вінниці, ракети у Харкові та Миколаєві. Як минула ніч у регіонах

Розбір завалів у Вінниці, ракети у Харкові та Миколаєві. Як минула ніч у регіонах
. Рятувальники розбирають завали у Вінниці, утворені внаслідок ракетного обстрілу міста 14 липня. Фото: ДСНС.

У Вінниці тривають пошукові роботи та розбір завалів на місці ракетного обстрілу. На Дніпропетровщині військові РФ обстріляли одразу три райони. По Харкову вночі вдарили ракетою. Зранку Миколаїв зазнав ракетного обстрілу. Про це станом на 8 ранку повідомили Суспільному у зведенні військово-цивільних адміністрацій.

На Вінниччині внаслідок влучання ракет в центр міста пошкоджені 36 житлових будинків, 17 із них досить серйозно зруйновані.

Станом на 6:00 в заклади охорони здоров'я звернулось 183 людини, з них 110 амбулаторно надали допомогу. Всього госпіталізували 73 людей, з них 3 дітей. Станом на 8 ранку є інформація про 23 загиблих, з них троє дітей.

Зниклих безвісти — 18 людей.

Тривають пошукові роботи та розбір завалів.

Чернігівщина: ввечері 14 липня — обстріл із артилерії території біля населених пунктів Карповичі та Мхи (Новгород-Сіверський район). Без жертв та руйнувань.

Сумщина: 14 липня військо РФ обстріляло 8 територіальних громад Сумської області. Усього — понад 40 пострілів із різних видів озброєння (кулеметні черги, реактивна та ствольна артилерія, використовували безпілотники).

Громади, що постраждали від обстрілів – Миропільська, Юнаківська, Есманьська, Новослобідська, Хотінська, Шосткинська, Краснопільська та Великописарівська територіальні громади.

Постраждалих немає, руйнувань теж.

Зранку 15 липня — мінометний обстріл Шалигінської громади. Без втрат та руйнувань.

Дніпропетровщина: військові РФ обстріляли одразу три райони. У Нікопольському через обстріл із “Градів” загорілося пальне. Вогонь уже приборкали. На місці обстрілу фахівці ДСНС знайшли уламки від “Градів” та фосфорних боєприпасів. У Криворізькому районі знову обстріляли зі ствольної артилерії паркову зону Зеленодольська. У Синельниківському — пряме влучання ракети у школу. Рятувальники розбирають завали. Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

Харків: вночі в Холодногірському районі окупанти вдарили попередньо ракетою. Снаряд влучив по відкритій території.

Також вночі внаслідок удару постраждала будівля школи у Немишлянському районі. Жертв та постраждалих немає.

По області — в Чугуївському районі у с. Коробочкіно снаряд влучив у приватний будинок.

Протягом доби окупанти обстрілювали також Харківський район, постраждала територія приватного домоволодіння.

Луганщина: на лінії фронту російські війська продовжують наносити артилерійські та ракетні удари з наступними спробами штурму.

За добу — щонайменше один ракетний удар та авіаудари, зокрема, по Верхньокам’янському.

Там та у Білогорівці постраждали залишки цивільної інфраструктури. Штурмові дії за обома напрямками війську РФ не вдалися.

Також зафіксовані три атаки зі ствольної артилерії, чотири — з мінометів, одна — із РСЗВ, п’ять — із танків.

Триває спротив окупаційній владі та військовим. Так, у Сєвєродонецьку на центральній вулиці міста 14 липня “несподівано” підірвалося авто з окупантами. У підсумку, шестеро поранених, з яких четверо – важких.

Донеччина: вночі і на ранок — обстріли Красногорівки, Мар'їнки, Великої Новосілки із РСЗО "Град".

О п’ятій ранку — ракетний удар по Костянтинівці. Пошкоджена житлова 5-поверхівка, поранена людина.

За добу — 3 людей загинули, 7 поранених.

Область залишається без газу і частково без води й електрики. Евакуація населення триває.

Миколаївщина: зранку 15 липня Миколаїв зазнав ракетного обстрілу. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

Протягом доби зафіксовано обстріли с. Лимани Галицинівської громади, Шевченківської громади, Широківської, Баштанської, громад. За попередніми даними, загиблих немає, здіймалися поля та суха трава. Так, 14 липня після обстрілів окупантів в смт Березнегувате та с. Лепетиха загорілася суха трава. Також внаслідок потрапляння боєприпасів та їхніх уламків 14 липня зайнялося поле з пшеницею у с. Привільне Привільненської громади та горіла суха трава в с. Новоіванівка Баштанської громади.

У Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо постраждалих і пошкоджень уточнюється.

Херсонщина: вибухи спостерігалися всю добу на території області.

Напружена ситуація у Новій Каховці, там ЗСУ продовжує наносити влучні удари по позиціях російського війська. Низка пожеж спостерігалися протягом дня, горіли поля у передмістях та у Дар’ївській ТГ. Стабільно тяжка ситуація у селах, які біля Снігурівки, річки Інгулець та на кордонах областей. У Генічеську фіксується жорстоке поводження з жителями району. Також підтверджується інформація стосовно безконтрольного пуску води з Каховського водосховища до Північнокримського каналу.

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Полтавщині, Житомирщині та Київщині.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 142. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок