Як допомагає депутатка Оксана Савчук франківцям подолати пандемію

Як допомагає депутатка Оксана Савчук франківцям подолати пандемію

Як допомагає депутатка Оксана Савчук франківцям подолати пандемію
. Facebook

Станом на дев'яте квітня працівники Івано-Франківської центральної клінічної лікарні забезпечені засобами індивідуального захисту на два неповних дні. Міська клінічна лікарня № 1 на Матейка - на дев'ять днів. Інформацію журналісти Суспільного взяли з карти медичного забезпечення YouControl.

Ми поцікавилися, що у цій ситуації робить народна депутатка від виборчого округу № 83 Оксана Савчук.

Стан, у якому опинилися медичні заклади Івано-Франківська, Оксана Савчук пояснила тим, що наше місто по завершенні минулого року не отримало з державного бюджету компенсації по зарплатах медикам. Субвенція була на усю область, але її поділили по районах. Отож усе закрили за податки жителів нашої громади.

"Я направила минулого тижня відповідні звернення, у яких попросила, щоб чітко надали інформацію по кожному медичному закладу - лікарнях на Матейка, Мазепи, по наших поліклініках, скільки вони отримують коштів за те, що борються з епідемією коронавірусу. Наразі очікую відповідь", - повідомила депутатка.

Відповідні листи про справедливий розподіл коштів між регіонами, особливо що стосується Прикарпаття, Оксана Савчук надіслала всім керівникам фракцій, уряду і бюджетному комітету.

"Сьогодні я була зранку і в Центрі первинної медичної допомоги, і приїжджала в міську лікарню № 1, і в лікарню на Мазепи. Розвозила комбінезони, які ми шили", - розповіла народна обраниця.

Також Оксана Савчук ще раз нагадала, що з міського бюджету Івано-Франківська спрямували 6,5 млн грн на придбання ліків, засобів індивідуального захисту. Зараз чекають на прибуття багаторазових захисних костюмів.

На початок