У Стамбулі пройде чотиристороння зустріч під егідою ООН щодо експорту зерна — МЗС

У Стамбулі пройде чотиристороння зустріч під егідою ООН щодо експорту зерна — МЗС

Доповнено
У Стамбулі пройде чотиристороння зустріч під егідою ООН щодо експорту зерна — МЗС
. ЦСКІБ

У Стамбулі 13 липня має відбутися чотиристороння зустріч за участі експертів України, ООН, Туреччини та Росії, на якій обговорять питання функціонування морських коридорів для експорту зернових.

"Україна виступає за те, щоб питання розблокування українського зерна вирішувалося під егідою ООН. У цьому контексті ми вдячні генсекретарю Антоніу Гутеррішу за активні зусилля із пошуку рішення, яке гарантуватиме безпеку південних регіонів нашої держави. При цьому, ключовим елементом позиції української сторони залишатимуться питання безпеки", — сказав Суспільному речник МЗС Олег Ніколенко.

Як напередодні сказав міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар, директиви турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана щодо вирішення "продовольчої кризи" розвивалися позитивно.

Що відомо

  • Блокування Росією українського зерна в портах поставило під загрозу продовольче забезпечення 1,7 мільярда людей у світі. Тому Туреччина активізувала контакти з Росією та Україною щодо створення безпечного коридору в Чорному морі. Зокрема виступила ініціатором проведення переговорів у Стамбулі.
  • Крім цього, в регіоні вже є близько 20 кораблів, які готові виконувати місію із вивезення українського збіжжя.

Читайте також

Посол України в Туреччині розповів, за яким механізмом повертатимуть вкрадене РФ зерно

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок