Десятки вчителів з Дагестану погодились працювати в "Л/ДНР" — ЗМІ

Десятки вчителів з Дагестану погодились працювати в "Л/ДНР" — ЗМІ

Десятки вчителів з Дагестану погодились працювати в "Л/ДНР" — ЗМІ
. Школа на окупованій території Донецької області. Фото: sprotyv.info

Близько 60 педагогів з російської Республіки Дагестан виявили бажання піти на роботу в освітніх закладах окупованих частин Луганської та Донецької областей.

Про це повідомляє "Кавказький вузол" із посиланням на представника Міністерства освіти і науки республіки.

"Як мотивацію вони назвали хороші фінансові умови та бажання допомогти колегам. Командированим вчителям виплачуватимемося подвійна зарплата та вісім тисяч рублів добових", — повідомили виданню представники Міносвіти Дагестану.

Як зазначається, Міністерство освіти і науки Дагестану отримало лист департаменту міжнародного співробітництва та зв'язків із громадськістю Міносвіти Росії, в якому зазначається, що для організації освітнього процесу на території "ЛНР" та "ДНР" до нового навчального року потрібно до 7 липня подати інформацію про працівників та адміністративно-управлінський персонал, готових до відрядження до цих регіонів на тривалий період.

"Лист ми отримали 6 липня ввечері, за один день зробити таку роботу складно, тому попросили продовжити термін до кінця робочого дня 8 липня. Інформація була опублікована на сайті Міносвіти Дагестану і розіслана за муніципальними утвореннями. Крім формування списку, інших доручень нам немає", — розповів виданню співрозмовник з міністерства.

Він уточнив, що станом на 8 липня було подано близько 60 заявок.

Згідно з дослідженням Федеральної служби з нагляду у сфері освіти і науки, Дагестан перебуває на передостанньому місці в рейтингу рівня шкільної освіти серед суб'єктів Росії, інформує The Insider. Середній бал за профільний ЄДІ з математики у 2021 році там становив 38,03 бала.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Російська окупаційна влада у супроводі військових захопила приміщення Херсонького державного університету та призначила керувати Тетяну Томіліну, яка з 2014 року відома своїми проросійськими настроями.
  • За наказом нової "керівниці" університету, російські військові вивезли в невідомому напрямку проректора ХДУ Максима Вінника. Колектив Херсонського державного університету звернувся до освітян України та світу допомогти привернути увагу до терору проти мирних громадян в Україні.
  • 23 червня так звана "глава департаменту освіти і науки" Херсонщини Тетяна Кузьміч заявила, що вже з 1 вересня навчання в школах буде відбуватися за російськими стандартами, а вчителі пройдуть "спеціальні курси перепідготовки на території Криму або дистанційно".

Читайте також

У Херсоні військові РФ захопили обласну наукову бібліотеку.

Залякування, звільнення та "нові" стандарти освіти. Як завершився навчальний рік на тимчасово окупованих територіях

Вторгнення Росії в Україну, день 137. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок