Гуцульську бриндзю внесли до національного переліку нематеріальної культурної спадщини України

Гуцульську бриндзю внесли до національного переліку нематеріальної культурної спадщини України

Гуцульську бриндзю внесли до національного переліку нематеріальної культурної спадщини України
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Гуцульську бриндзю, яку виготовляють у частині Івано-Франківської та Чернівецької областей і в Рахівському районі Закарпатської області, внесли до національного переліку нематеріальної культурної спадщини України. Усього до цього переліку потрапив 21 новий елемент.

Відповідний наказ міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко підписав 6 липня, інформують на сайті Мінкульту. До цього перелік нематеріальної культурної спадщини України нараховував 26 елементів, тепер – 47.

Окрім гуцульської бриндзі, до переліку нематеріальної культурної спадщини України увійшов фестиваль "Коляда на Майзлях".

Що відомо

Гуцульська коров’яча бриндзя отримала захищене географічне зазначення. Географічне зазначення є знаком якості, який показує зв'язок продукту з територією і гарантує високу якість споживачам. Сертифікацію пройшло шість господарств, які розташовані на полонинах. Виробники, які хочуть виготовляти гуцульську коров'ячу бриндзю, тепер мусять дотримуватися правил: виробляти продукт потрібно на високогір'ї не нижче 700 метрів над рівнем моря, використовувати традиційну технологію виробництва, використовувати не менше 70 % коров’ячого молока, решта 30 % — овечого чи козячого молока від місцевих порід тварин.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок