РФ 7 липня обстрілювала Харківщину з танків та артилерії — Генштаб

РФ 7 липня обстрілювала Харківщину з танків та артилерії — Генштаб

РФ 7 липня обстрілювала Харківщину з танків та артилерії — Генштаб
. Ізюмщина, травень 2022 року. Фото: facebook.com/CinCAFU

Населені пункти уздовж лінії зіткнення у Харківській області російська окупаційна армія обстрілювала з танків, ствольної та реактивної артилерії протягом дня.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 7 липня.

"На Слобожанському напрямку ворог продовжує зосереджувати зусилля на утриманні позицій та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України вглиб тимчасово зайнятої території. Наші воїни звели нанівець усі потуги ворога просунутись в напрямку Соснівки. Штурм відбито, а окупанти відійшли на раніше зайняті позиції", — йдеться у повідомленні.

На Словʼянському напрямку окупанти знову без успіху штурмували Богородичне, намагаючись повністю його захопити, повідомили у Генштабі.

Що відомо

  • Українська армія 4 липня відбила штурм у напрямку села Соснівка Золочівської громади Харківської області, яке розташоване неподалік захопленої російськими окупантами Козачої Лопані на кордоні з РФ. Також Соснівку РФ штурмувала, 5 та 6 липня, повідомляв Генштаб.
  • Сотні снарядів випустили окупанти у бік села Соснівка Золочівської громади за минулу добу. Поранених немає — цивільні покинули населений пункт.
  • 7 липня окупанти обстріляли Чугуїв та Харків.
На початок