В УПЦ (МП) пояснили, чому парафіяни написали заяву на голову Рівненської облради

В УПЦ (МП) пояснили, чому парафіяни написали заяву на голову Рівненської облради

В УПЦ (МП) пояснили, чому парафіяни написали заяву на голову Рівненської облради
. Фото: Суспільне Рівне

Єпископ Рівненський і Острозький УПЦ (МП) Пимен вважає, що голова облради під час воєнного стану не мав би розпалювати ворожнечу. Так 7 липня він прокоментував Суспільному заяву про вчинення злочинів, яку на Сергія Кондрачука написали парафіяни.

Розділення народу грає на руку ворогу, вважає Пимен.

"Приписує нашій церкві ідеологію "руського міру", називає "москалями" і так далі. Вже є прямі погрози, коли він каже, що заб'є останній цвях у домовину для Української православної церкви, коли він говорить, що знищить і хизується, що в 19-му році були безправні захоплення церковних будівель, парафій. І він сам брав них участь", — коментує єпископ.

Очільник єпархії додав, що планують "до останнього боротися і за свою державу, і за свою віру".

Що відомо

  • На Сергія Кондрачука представники УПЦ (МП) написали заяву про вчинення злочинів. У ній йдеться, що віряни просять про захист від образ та брехні, адже їх храми силоміць відбирають. Також там зазначено, що було вчинено такі злочини: порушення рівноправності громадян, незаконне утримування релігійних святинь та зловживання службовим становищем.
  • На початку червня Сергій Кондрачук ініціював сесію обласної ради, на яку виніс пропозицію звернутися до Верховної ради щодо закону, який би унеможливив діяльність московської церкви. Засідання не відбулося через відсутність кворуму. Чиновник пояснював, що ліквідація на Рівненщині всього пов'язаного з Росією — це його послідовна позиція.
  • Станом на 6 липня у поліції кримінального провадження не відкривали, заяву розглядали, як звернення громадян та вивчають обставини. Якщо слідчий знайде підстави, тоді розпочне досудове розслідування, — повідомили у пресслужбі Нацполіції області.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок