Новий автобусний маршрут у Хмельницькому. Чи є попит

Новий автобусний маршрут у Хмельницькому. Чи є попит

Новий автобусний маршрут у Хмельницькому. Чи є попит
. Фото: Суспільне Хмельницький

Новий автобусний маршрут №5 сьогодні, 7 липня, запустили у Хмельницькому. На маршруті курсує два нові автобуси, які громада придбала за чотири мільйона гривень.

Про це Суспільному розповів директор Хмельницького комунального підприємства "Електротранс" Сергій Бобух.

Раніше, аби з дитячою коляскою дістатися міста, викликала таксі, каже жителька мікрорайону Лезневе Олена Корабльова: "Ми довго чекали на цей автобус. Дуже задоволені, що запустили. Раніше було важко діставатись додому, тому що таких автобусів, які були б доступними для маломобільних категорій населення, на Лезневе не було".

З пенсійним посвідченням їде безплатно, розповідає Лідія Крамар: "Я пенсіонерка, пенсія у мене мала. Мені потрібно і в поліклініку, і на базар. Раніше мені важко було платити за проїзд, зараз хоч якусь пільгу буду мати".

Як розповів водій автобуса №5 Віктор Коляновський, від вулиці Староміської до кінцевої зупинки в мікрорайоні Лезневе - сім зупинок.

"На жаль, пасажиропотік поганий. Сьогодні (ред. 7 липня), в перший день роботи нового маршруту, я перевіз сім пасажирів, з який троє - пенсіонери. Сподіваюсь, далі буде краще. Можливо, ще люди не знають про новий маршрут", - каже водій автобуса.

За словами директора Хмельницького комунального підприємства «Електротранс» Сергія Бобуха, від вулиці Староміської до кінцевої зупинки у мікрорані Лезневе автобус їде 35 хвилин.

"Потрібно розвиватися і в тій частині міста, де немає контактних мереж. Плануємо придбати ще дев’ять подібних автобусів, аби задовільнити потреби містян у великогабаритному транспорті", - розповів Сергій Бобух. Додає: щодня два нових автобуса роблять по п’ять кіл за маршрутом №5.

Графік руху автобуса №5.

Що відомо

  • У Хмельницькому 7 липня запускають новий автобусний маршрут вулицею Прибузькою, якою раніше не курсував середньогабаритний комунальний транспорт. Сполучатиме автобус №5 мікрорайон Лезневе з центром міста (вулиця Староміська).
  • П'ятого липня у Хмельницькому запустили два нові автобусні маршрути: №3 та №4. Автобус №3 раніше курсував в обласному центрі, наразі його маршрут подовжили, аби сполучити мікрорайони Дубове та Озерну. Автобус №4 – це новий маршрут з центру міста у мікрорайон Ружична.
На початок