"Для японської молоді війна — це щось із книжок" — Зеленський виступив перед студентами Японії

"Для японської молоді війна — це щось із книжок" — Зеленський виступив перед студентами Японії

"Для японської молоді війна — це щось із книжок" — Зеленський виступив перед студентами Японії
. Фото: Офіс президента

4 липня президент України Володимир Зеленський поспілкувався зі студентами Університету Тойо та інших провідних вишів Японії. Президент зокрема закликав бути амбасадорами України у своїх спільнотах, доносячи правду про агресію Росії.

"Сьогодні дуже важливо, щоб про війну в Україні суспільство закордонне не забувало. Ми знаємо, що Росія витрачає багато грошей для того, щоб переконати світ, що немає ніякої війни, що була якась там операція тощо. Але ви знаєте ці страшенні наслідки", — сказав він.

Після зустрічі президент України написав у Telegram, що для японської молоді війна – "це щось із книжок, кіно, комп'ютерних ігор".

"Небо без ракет, не розбиті домівки, живі близькі – те, що для Японії здається таким простим і звичним, насправді – величезне благо. Але для нас сьогодні все це – диво. І зі зброєю в руках ми захищаємо себе, щоб це диво знову стало для нас реальністю", — додав Зеленський.

Що відомо

  • Президент Володимир Зеленський, виступаючи перед студентами Великої Британії 10 червня, заявив, що Росія намагається стерти всі асоціації про Україну, крім війни, оскільки має глобальну фобію свободи.
  • 27 травня президент Володимир Зеленський звернувся до спільноти Стенфордського університету і громадян США та розповів, чого зараз найбільше потребує Україна.
  • 19 травня Зеленський виступив онлайн перед студентами та ректорами українських закладів вищої освіти та закликав учасників відповісти на його запитання.

Читайте також

Японія запровадила нові санкції проти РФ

У Токіо покажуть фільми українських режисерок

Японська манга "Привид Києва" вийде в Україні українською мовою

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок