Японія запровадила нові санкції проти РФ

Японія запровадила нові санкції проти РФ

Японія запровадила нові санкції проти РФ
. Фото: Shutterstock

Прем'єр-міністр Японії Кісіда Фуміо оголосив додаткові санкції проти РФ. Йдеться, зокрема, про заборону на імпорт російського золота. Про це повідомляє японський мовник NHK.

Додаткові санкції, які оголосив Кісіда, включають заборону на імпорт російського золота та надання Росії бухгалтерських, трастових та деяких інших послуг. Кісіда також заявив, що Японія розширить свої заходи щодо заморожування активів, щоб охопити додаткових 70 російських осіб і організацій. А також введе заборону на експорт стосовно 90 організацій, пов'язаних з військовою сферою.

Кісіда та інші лідери Великої Сімки обговорили дипломатичні питання та питання безпеки на своєму саміті в Німеччині в замку Ельмау у неділю, 26 червня, зазначає NHK.

Говорячи про Україну, японський прем’єр сказав, що світ стоїть на роздоріжжі історії. Йдеться про перевірку, чи зможе світова спільнота підтримувати міжнародний порядок, заснований на правилах. За словами Кісіди, такі структури, як Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй, не змогли в достатній мірі впоратися з нинішньою ситуацією.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 124. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок