Українські війська вийшли з Лисичанська — Генштаб

Українські війська вийшли з Лисичанська — Генштаб

Українські війська вийшли з Лисичанська — Генштаб
. Лисичанськ, липень 2022 рік. Фото: Telegram / Сергій Гайдай

Після запеклих боїв проти російських збройних формувань підрозділи ЗСУ залишили місто Лисичанськ Луганської області. Військові наголосили, що для ефективного протистояння РФ вони потребують відповідної зброї.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів", — йдеться у повідомленні.

У Генштабі зазначили, що РФ вдалося зосередити сили, які значно переважали українські.

"В умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків. Задля збереження життя українських захисників було прийнято рішення про відхід", — пояснили військові.

Україна продовжуватиме боротьбу проти російських окупантів, наголосили в ГШ, підкресливши, що для цього необхідна відповідна зброя.

"Ми продовжуємо боротьбу. На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму — потрібні матеріально-технічні ресурси. Оборонці Луганщини та інших регіонів нашої країни героїчно виконують свій громадянський і військовий обовʼязки. Ми повернемося і неодмінно переможемо!", — підсумували в Генштабі.

Що відомо

  • Станом на ранок 3 липня російські військові намагалися закріпитися в районі Лисичанська. Російські ЗМІ оприлюднили відео з міста.
  • Удень 3 липня президент Володимир Зеленьский повідомив, що околицях Лисичанська йдуть бої, ситуація складна, але сказати остаточно, що місто перебуває під контролем російської армії, не можна.
  • Протягом 1 липня російські окупаційні війська атакували Лисичанськ з усіх боків. Вони обстрілювали населені пункти Луганщини з усієї наявної зброї. Через обстріли сталось багато пожеж. На вечір 2 липня Лисичанськ залишався під контролем України.
  • 1 липня очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що евакуація з міста неможлива.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 130. Текстовий онлайн

Шойгу доповів Путіну про "звільнення" так званої "ЛНР" — Міноборони РФ

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок