"Meridian Czernowitz буде!". У якому форматі відбудеться поетичний фестиваль у Чернівцях цього року

"Meridian Czernowitz буде!". У якому форматі відбудеться поетичний фестиваль у Чернівцях цього року

"Meridian Czernowitz буде!". У якому форматі відбудеться поетичний фестиваль у Чернівцях цього року
Перформанс Юрія Андруховича на фестивалі у 2021 році. Facebook/Meridian Czernowitz

У Чернівцях попри повномасштабну війну відбудуться міжнародні поетичні читання Meridian Czernowitz. Впродовж трьох днів пройдуть дискусії та презентації книжок українських та закордонних письменників.

Про це повідомили на сторінці Meridian Czernowitz у Facebook.

Організатори зазначили, що цього року через війну не використовуватимуть у назві слово "фестиваль", яке в перекладі з латини означає "святковий", "веселий".

Поетичні читання відбуватимуться офлайн із онлайн-підключенням закордонних учасників. Також буде онлайн-трансляція подій.

Фокус цьогорічного Meridian Czernowitz буде на українських авторах і авторках, а події планують перекладати німецькою для закордонних глядачів і глядачок. Про це в коментарі для Суспільне Культура сказала директорка фестивалю Євгенія Лопата.

За її словами, організатори намагаються залучити фінансування для подій. Цьогоріч команда фестивалю втратила фінансування від Українського культурного фонду. У 2022 році Чернівці мали бути Книжковою столицею України, в межах цього проєкту передбачалася і підтримка фестивалю.

"Але ми зі свого боку робимо все можливе для того, аби програма все ж була насиченою та цікавою глядачу", – каже Євгенія Лопата.

Також з міркувань безпеки цього року в межах фестивалю не влаштовуватимуть заходи зі скупченням великої кількості людей театральні постановки чи концерти.

До фестивалю у літературній корпорації Meridian Czernowitz видадуть та представлять дві нові книги від українських авторів.

Поетичні читання Meridian Czernowitz відбудуться у Чернівцях з 2 по 4 вересня.

Читайте також

У Чернівцях на фестивалі Миколайчук OPEN зібрали майже 80 тисяч гривень для ЗСУ

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок