Паризький регіон виділить понад 1 млн євро на відновлення Київщини та Чернігівщини

Паризький регіон виділить понад 1 млн євро на відновлення Київщини та Чернігівщини

Паризький регіон виділить понад 1 млн євро на відновлення Київщини та Чернігівщини
. Фото: Кабінет міністрів України

Регіон Іль-де-Франс (Паризький регіон) ухвалив рішення про виділення 1,1 мільйона євро на проєкти підтримки України, зокрема, відновлення Київської та Чернігівської областей, які постраждали внаслідок російської військової агресії.

Про це повідомила перша віце-прем’єрка, міністерка економіки Юлія Свириденко за підсумками візиту у Київ 30 червня голови регіону Іль-де-Франс Валері Пекресс.

"Для нас важливе не просто відновлення інфраструктури та житла, якими вони були до вторгнення РФ. Ми маємо відбудувати їх за новими принципами та підходами. Йдеться про сучасне міське планування, енергоефективність, доступність та зручність для мешканців. Ми маємо використовувати новітні підходи для створення транспортної, освітньої, рекреаційної та загалом всієї міської інфраструктури. Французькі колеги зможуть надати Україні власну експертизу ревіталізації зруйнованих районів, а також взяти участь у розробці генпланів, залучивши найкращий досвід урбаністики", — наголосила Юлія Свириденко.

Валері Пекресс у Києві зустрілася з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та головою Київської обласної військової адміністрації Олексієм Кулебою, з яким підписали Меморандум про співпрацю між регіонами.

"Підписано Меморандум про співпрацю між Київською областю та регіоном Іль-де-Франс. Закордонна делегація дізналася про руйнівні наслідки російської агресії для Київщини. Вони рішуче налаштовані предметно співпрацювати та зацікавлені у налагодженні довгострокових зв'язків", — розповів Олексій Кулеба.

"Я дуже хочу, щоб регіон Іль-де-Франс першим висловив свою повну солідарність з українським народом. Окрім гуманітарної допомоги, ми займаємося реконструкцією у Києві та Чернігові", — написала Валері Пекресс у своєму Twitter.

Що відомо

  • Президент Франції Еммануель Макрон заявив про посилення підтримки України з боку Північноатлантичного альянсу. Про це він сказав журналістам під час саміту НАТО у Мадриді. За його словами, союзники одноголосно вирішили посилити економічну, гуманітарну та військову підтримку України.
  • Франція відправить в Україну "значну кількість" броньованих машин переднього краю, а також самохідні артилерійські установки "Цезар" (Caesar). Про це заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, передає BFMTV.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 128. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок