Прикарпатські контррозвідники СБУ викрили трьох бойовиків "ЛНР"

Прикарпатські контррозвідники СБУ викрили трьох бойовиків "ЛНР"

Прикарпатські контррозвідники СБУ викрили трьох бойовиків "ЛНР"
. Фото: Facebook/Управління СБ України в Івано-Франківській області

Контррозвідники та слідчі СБУ в Івано-Франківській області викрили двох артилерійських командирів та старшого розвідника так званого "другого армійського корпусу ЛНР". Про це інформують на Facebook-сторінці відомства.

"До термінів ув’язнення на 14-15 років засуджено артилерійських командирів 10 окремої артилерійської бригади та старшого розвідника 4 окремої мотострілецької бригади т. зв. "2 армійського корпусу ЛНР", підпорядкованого Південному військового округу Збройних сил РФ", — йдеться у дописі.

Зокрема, уродженець Луганська, "підполковник", заступник командира гарматного артилерійського дивізіону Дмитро Мірошниченко віддавав вказівки на артилерійські обстріли Збройних сил України у районах Бахмутської траси та Світлодарської дуги.

Командир відділення топогеодезистів відділу управління дивізіоном гарматно-артилерійського дивізіону Марина Алдохіна відповідала за обрахунок та підготовку даних для управління вогнем артилерії. Приєдналася до "казачої" банди під проводом Павла Дрьомова у 2014 році.

Вона завербувала інформатора на підконтрольній українському уряду території, який передавав їй інформацію про підрозділи ЗСУ в районі Лисичанська та про місцевих жителів, які служать у ЗСУ. Його викрила контррозвідка СБУ.

Уродженець Слов’яносербського району Луганщини Іван Сотніков впродовж квітня-липня 2014 року восени 2014 року вступив на службу до розвідувальної роти. Вивідував військову інформацію в районі Трьохізбенки, Кряківки, Лопаскіного, Колоусу, Гречишкиного та Щастя.

"Схилив до співпраці інформатора, який повідомляв йому про пересування ЗСУ в районі Трьохізбенки та Лопаскіного. З їхньої вини артилерійським обстрілом було пошкоджено школу та будинки місцевих жителів" — повідомляють в обласному управлінні СБУ.

Обвинувачення щодо трьох бойовиків "ЛНР" у суді підтримувала Івано-Франківська обласна прокуратура.

Бойовиків засуджено за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України – сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок