У Дніпрі перебувають 227 дітей, які залишили зони бойових дій без батьків

У Дніпрі перебувають 227 дітей, які залишили зони бойових дій без батьків

У Дніпрі перебувають 227 дітей, які залишили зони бойових дій без батьків
. Дніпровська міська рада

З початку повномасштабної війни до Дніпра прибули 264 дитини, які залишили зони активних бойових дій без супроводу батьків, 37 з них вже знято з обліку. Про це йдеться у пресрелізі Дніпровської міської ради, який отримало Суспільне.

"Нині у Дніпрі 227 дітей, які залишаються без батьків. Вони перебувають на обліку в управлінні у справах дітей як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах. По 17 дітям втрачено зв’язок із батьками. Вони перебувають у своїх родичів, з бабусями чи дідусями, які  їх виховують", — розповіла виконувачка обов’язків начальника управління-служби у справах дітей Новокодацького району міськради Олена Чубенко.

За її словами, таких дітей також влаштовують у сім’ї громадян під опіку, в прийомні родини, дитячі будинки сімейного типу.

Людмила Тордія евакуювалася до Дніпра з Донеччини разом зі своєю мамою і неповнолітньою племінницею Алісою.

"Ми зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи та стали на облік в управління-службу у справах дітей. Оформили усі потрібні документи, тут Аліса вже закінчила навчальний рік у школі. Вона відвідує психолога", — каже жінка.

Як зазначила Олена Чубенко, волонтерські організації надають дітям гуманітарну допомогу. Також для них проводять розважальні заходи, організовують психологічну допомогу.

Читайте також

На Дніпропетровщині жителі подають заявки на консультацію по усиновленню через “Дію”

Патронатні сім`ї Дніпропетровщини з початку повномасштабної війни прийняли 19 дітей

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок