В ООН закликають допустити гуманітарну допомогу в Херсон та інші непідконтрольні Україні території

В ООН закликають допустити гуманітарну допомогу в Херсон та інші непідконтрольні Україні території

В ООН закликають допустити гуманітарну допомогу в Херсон та інші непідконтрольні Україні території
. Держприкордонслужба

Координаторка з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані повідомила, що доступ працівників міжнародних гуманітарних місій обмежений або неможливий до Херсона, Маріуполя та інших територій, що неповністю підконтрольні українському уряду. Про це пише "Голос Америки".

Оснат Лубрані закликала "рішуче та терміново" забезпечити безпечний та безперешкодний доступ гуманітарних працівників до всіх регіонів України, міст, сіл та селищ, де люди потребують допомоги. Вона також наголосила на необхідності дозволити цивільним особам залишити територію воєнних дій, якщо люди цього захочуть.

"Попри величезні труднощі, ми разом із нашими партнерами від початку російського вторгнення, від 24 лютого, надали життєво необхідну допомогу майже дев’яти мільйонам жінок, дітей та чоловіків у кожному регіоні України. Це на додаток до неймовірної роботи тисяч і тисяч волонтерів по всій країні, які підтримують власний народ”, - заявила координаторка ООН з гуманітарних питань в Україні.

За її словами, в районах, де активізуються бойові дії, зростають гуманітарні потреби мешканців.

Що відомо:

  • Запаси продуктів на окупованих територіях вичерпуються, нових поставок немає, ціни значно зросли, а обсяги так званої "гуманітарки" від Росії зменшуються. Про це на брифінгу 30 червня повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.
  • Окупаційна влада Херсонщини намагається взяти під контроль всі підприємства в регіоні. проводить збори колективів, схиляють людей до співпраці з військовими РФ.

Читайте також:

  • Окупаційна влада Херсонщини ввела на території області новий курс рубля.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок