Армія РФ веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії поблизу Лисичанського нафтопереробного заводу — Гайдай

Армія РФ веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії поблизу Лисичанського нафтопереробного заводу — Гайдай

Армія РФ веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії поблизу Лисичанського нафтопереробного заводу — Гайдай
. Зруйнований Луганський обласний український музично-драматичний театр. Фото телеграм канал Сергія Гайдая

Лисичанськ потерпає від нескінчених авіаударів РФ: зруйновано відділ поліції, пошкоджено територію НПЗ. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він додав, що в місто регулярно намагаються увірватися диверсанти, зокрема, у районі Верхньокам’янки 29 червня одну ДРГ було знешкоджено.

"Також пошкоджена така кількість будинків, що вже не встигають підраховувати. У підвальному приміщенні одного із них після ліквідації пожежі знайшли тіло жінки без ознак життя", — йдеться в повідомленні.

Гайдай зазначив, що російська армія не припиняє обстріл території уздовж річки Сіверський Донець: вогнем уражені обидва береги — і з боку Сєвєродонецька, і з боку Лисичанська, майже під постійним вогневим тиском район "Донсоди".

За словами очільника Луганщини, армія РФ не полишає намірів блокувати Лисичанськ та взяти під контроль ділянку автошляху Лисичанськ — Бахмут. "29 червня ним обстріляна цивільна інфраструктура Лисичанська та Верхньокам’янки. Сьогодні зранку росіяни ведуть наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії поблизу Лисичанського нафтопереробного заводу", — написав Гайдай.

Що відомо

  • Поранених у Лисичанську людей шпиталізують по всій Україні — Гайдай
  • На околицях Лисичанська тривають бої, в місті залишається 15 тисяч цивільних — Гайдай
  • Збройні формування РФ продовжують наступ на Бахмутському напрямку, досягнувши часткового успіху та посиливши своє угруповання військ.
  • Російські окупанти кинули багато резервів техніки та особового складу для захоплення Лисичанська. Навколо міста тривають бої.
  • Станом на ранок 28 червня російські окупаційні війська штурмують Лисичанськ з півдня та південного заходу. Бої тривають між Вовчоярівкою та нафтопереробним заводом.
  • 27 червня російські військові обстріляли з "Ураганів" натовп людей у Лисичанську. Щонайменше вісім загиблих та понад 20 поранених.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook та Instagram

На початок