Примусова паспортизація жителів окупованої Херсонщини пришвидшується — Соболевський

Примусова паспортизація жителів окупованої Херсонщини пришвидшується — Соболевський

Примусова паспортизація жителів окупованої Херсонщини пришвидшується — Соболевський
. Юрій Соболевський/Facebook

Перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський говорить, що примусова паспортизація жителів Херсонщини пришвидшується. Про це він повідомив на сторінці у Facebook.

За словами посадовця, російські окупанти методично намагаються створювати інформаційний вакуум, максимально обмежуючи доступ до правдивої інформації.

"Російські пропагандисти розганяють фейк про те, що найближчим часом Україна відмовиться від соціальних виплат жителям Херсонської області, в першу чергу – від виплат пенсій. І про те, що виплачувати пенсії буде Росія, але для цього потрібно отримати паспорт РФ. На жаль, така практика має частковий успіх і впливає на наших пенсіонерів, які позбавлені доступу до правдивих джерел інформації. Друзі, всі, хто залишається на території тимчасово окупованої Херсонщини, допоможіть боротись з брехнею і пропагандою! Доносьте правду до всіх, кого знаєте, особливо – до людей старшого віку", — закликав Юрій Соболевський.

За його словами, військові РФ обманом і шантажем змушують людей надавати анкетні дані при отриманні російського паспорта, щоб використати їх при проведенні референдуму.

Що відомо

  • Російські військові призначили 11 вересня датою фейкового референдуму на захоплених територіях Херсонської й Запорізької областей. Цю дату приурочено до так званого "єдиного дня голосування", коли в Росії проходитимуть вибори депутатів і губернаторів у кількох регіонах.

Читайте також

Активність партизанів на Херсонщині ускладнює встановлення окупаційного режиму — ISW

Жителів Херсонщини закликають евакуюватися через можливу активізацію бойових дій

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок