Визначена для обсервації лікарня на Кіровоградщині не облаштована для цього

Визначена для обсервації лікарня на Кіровоградщині не облаштована для цього

Визначена для обсервації лікарня на Кіровоградщині не облаштована для цього
. zobl.in

Бальнеологічна лікарня у місті Знам’янка Кіровоградської області не облаштована для обсервації людей.

Про це Суспільному телефоном розповів директор лікарні Володимир Джулай. На облаштування потрібно пів мільйона гривень.

Нині, за словами Володимира Джулая, у лікарні карантин. Там працює підрядна організація, яка монтує систему протипожежного захисту.

Спочатку керівництво області ухвалило рішення, а через два дні після цього з’явились вимоги до закладів обсервації від міністерства охорони здоров’я. Коли ми переглянули ці вимоги, то побачили, що ми в багатьох моментах не відповідаємо, що нам потрібен час. Потрібні матеріальні ресурси – близько 500 тисяч, а також люди, механізми і так далі. Ми абсолютно не володіємо засобами захисту, у нас взагалі нічого немає. Документ, який затвердив головний санітарний лікар від 2.04.2020 року, постанова №6, пункт 1, звучить так: Обсервація проводиться у визначених, спеціально облаштованих закладах, призначених для ізоляції та спостереження. Ми не є спеціально облаштованим закладом, ми – звичайний санаторний заклад, з вільним доступом.

Заступниця голови обладміністрації Тетяна Волинець розповіла Суспільному, що рішення про визначення бальнеологічної лікарні у Знам’янці місцем обсервації залишили без змін, коли її облаштують – не сказала.

Нагадаємо, для обсервації людей, які повертаються з-за кордону, в області визначили два місця – знам`янську бальнеологічну лікарню і готель ”Турист” у Кропивницькому. Всього 252 місця.

Ще по темі:

На початок