У Львові під час Маратону пам’яті Василя Сліпака збиратимуть гроші для ЗСУ

У Львові під час Маратону пам’яті Василя Сліпака збиратимуть гроші для ЗСУ

У Львові під час Маратону пам’яті Василя Сліпака збиратимуть гроші для ЗСУ
. Колаж, Суспільне Львів

У Львові відбудеться шостий Маратон пам’яті оперного співака Василя Сліпака, який загинув шість років тому від снайперської кулі. Василь Сліпак — був солістом Паризької Національної Опери та учасником російсько-української війни. Гроші, виручені під час концертів, передадуть на потреби 80 окремої десантно-штурмової бригади.

Маратон триватиме 28 та 29 червня. Концерти відбуватимуться в Україні, Швейцарії та Франції.

28 червня о 19.00 у Львівській національній філармонії відбудеться відкриття Маратону "W LIVE. Василь Сліпак для ПЕРЕМОГИ".

29 червня о 17.30 у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика відбудеться концерт "W Live. З Любов’ю з Франції" Серін де Лабом. Серін де Лабом — французька вокалістка (сопрано) корейсько-американського походження, яка бере участь в концертах на підтримку України.

Також 29 червня в межах маратону пам’яті Василя Сліпака відбудеться концерт віолончельної музики "W Live. Молитва для Василя". Подія розпочнеться о 19:30 у Гарнізонному . У пам'ять про Василя Сліпака та усіх загиблих через війну Росії проти України Денис Литвиненко виконає дві сюїти для віолончелі (№3 та №4) Йоганна Себастьяна Баха.

Маратон започаткували у 2017 році.

Хто такий Василь Сліпак

Василь Співак (1974-2016) – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник Революції гідности та бойових дій на сході України. Позивний "Міф". Влітку 2016 року Василь втретє поїхав на Донбас, де загинув у бою від кулі снайпера. Кавалер ордена "За мужність" 1 ступені, Герой України, кавалер ордена "Золота зірка" та інших відзнак.

Читайте також: У Львові організували Парад оркестрів, аби зібрати гроші для ЗСУ
На початок