Військові РФ відпустили з полону проректора ХДУ

Військові РФ відпустили з полону проректора ХДУ

Військові РФ відпустили з полону проректора ХДУ
. Фото: Олександр Співаковський/Facebook

Російські військові відпустили з полону проректора Херсонського державного університету Максима Вінника. Про це повідомив ректор вишу Олександр Співаковський на сторінці у Facebook.

За його словами, Максим Вінник вже перебуває на підконтрольній території України.

"Максим зателефонував і сповістив, що з ним нарешті все добре і він у безпеці! Його звільнили з утримання днями. Ті, хто знає, яке воно життя в окупації, розуміють, чому ми відразу не оприлюднили цю інформацію. Бо ніхто не міг гарантувати безпеку Максима у Херсоні", - повідомив Співаковський.

Також він подякував всім, хто долучився до справи звільнення проректора вишу.

"Спасибі всім-всім! Кожне ваше слово в ефірі, кожна публікація, пост, згадування у доповідях, у тому числі на міжнародній арені, про зухвале викрадення Максима Вінника у Херсоні – це були ті цвяхи, які ми всі разом вбивали у свідомість росіян. Не можна викрадати людей, це злочин!", - написав ректор ХДУ.

Що відомо:

  • 14 червня осійська окупаційна влада у супроводі військових захопила приміщення Херсонського державного університету та призначила керувати "свою" людину Тетяну Томіліну, яка з 2014 року відома своїми проросійськими настроями.
  • Того ж дня військові РФ викрали проректора університету Максима Вінника. На офіційній сторінці ХДУ з’явилось звернення, в якому колектив просить надати розголосу щодо викрадення.

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок