Кіровоградщина потрапила в четвірку областей, де найчастіше розкрадають гуманітарну допомогу

Кіровоградщина потрапила в четвірку областей, де найчастіше розкрадають гуманітарну допомогу

Кіровоградщина потрапила в четвірку областей, де найчастіше розкрадають гуманітарну допомогу
. фото Генпрокуратури

В Україні розслідують 247 кримінальних проваджень за розкрадання гуманітарної допомоги. Найчастіше такі випадки фіксують у Києві, Львівській, Харківській та Кіровоградській областях. Таку інформацію телеканалу "Рада" в ефірі телемарафону розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

За його словами, поліцейські повідомили про підозру 29 людям. Далі провадження передають до суду.

Міністр навів декілька найтиповіших прикладів шахрайств: "Найчастіше воно вчиняється щодо зборів коштів для придбання автомобілів високої прохідності для бійців. Шахраї закуповують такі авто і продають їх в Україні за ринковою вартістю. Другий найпоширеніший варіант – закупівля товарів у вигляді гуманітарної допомоги для їх подальшого продажу".

Денис Монастирський сказав, що на початку повномасштабного російського вторгнення Верховна Рада запровадила спеціальну статтю 201- 2 – "Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги".

Карається:

  • Штрафом від 34 до 51 тисячі гривень;
  • Виправними роботами до двох років;
  • Обмеженням волі до чотирьох років;
  • Позбавленням волі від 3 до 5 та від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

У Кіровоградській області зареєстрували 11 кримінальних проваджень з приводу крадіжок гуманітарної допомоги. Про це Cуспільному сказала речниця поліції регіону Віталіна Бевзенко.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок