Білоруські військові розміщують на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків

Білоруські військові розміщують на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків

Білоруські військові розміщують на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків
. Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України. Фото: Media Center Ukraine

Збройні сили Білорусі розміщують в прикордонних з Україною районах муляжі танків, щоб продемонструвати свою присутність в цих місцях.

Речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник розповів під час брифінгу в Media Center Ukraine, що підрозділи білоруської армії продовжують виконувати завдання з "посилення білорусько-українського кордону", зокрема в Брестській та Гомельській областях.

"Основні зусилля білоруські військові зосередили на розвідці, інженерному обладнанні позицій, а також охороні ділянки держкордону. При чому почали залучити туди військовослужбовців строкової служби", — повідомив Мотузяник.

Він розповів, що "з метою проведення заходів оперативного маскування і демонстрації своєї присутності" підрозділи збройних сил Білорусі розміщують в прикордонних з Україною районах дерев'яні муляжі танків. Речник Міноборони також зазначив, що перевірка бойової готовності білоруських військ триватиме орієнтовно до 25 червня 2022 року.

Водночас речник МОУ повідомив, що підтверджень проведення у білорусі мобілізаційних заходів наразі немає.

"Стосовно дій білоруської армії. Ми не маємо відомостей, що там проводиться мобілізація. Станом на сьогодні, згідно з оголошеним курсом білоруської влади, там створюється так зване південне оперативне командування, що передбачає збільшення чисельності збройних сил на понад 20 тисяч. У цьому зв’язку там проводиться рекрутингова кампанія. Тобто стосовно мобілізації у мене відомостей немає", — зазначив Мотузяник.

Він також наголосив, що на території Білорусі перебуває частина російських військ і розгорнуті тактичні ракетні комплекси типу "Іскандер", тож загроза ракетних ударів звідти зберігається.

Українська розвідка, за словами речника Міноборони, вивчає інформацію про перекидання Росією до Білорусі нової партії ракетних установок для ЗРК "С-300" та одного ЗРПК "Панцир".

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Станом на 21 червня Білорусь перекинула до українського кордону до 4 тисяч військових, також у прикордонній зоні присутні й російські військові, проте поки немає ознак підготовки наступу.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок