З 1 липня дитсадки в Чернігові не відновлять свою роботу

З 1 липня дитсадки в Чернігові не відновлять свою роботу

З 1 липня дитсадки в Чернігові не відновлять свою роботу
. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігові дитсадки не зможуть почати свою роботу з 1 липня. Про це, в передачі "Праймвечір. Акценти" на Українському радіо: Чернігівська хвиля, розповів начальник міського управління освіти Василь Білогура.

За його словами, відкриття щонайменше шести дошкільних навчальних закладів у Чернігові стане можливим протягом липня.

За сприятливих умов, кількість відкритих садочків може збільшитись до десяти. Для цього там мають облаштувати укриття відповідно до рекомендацій ДСНС, що надійшли 14 червня.

"Першим і найправильнішим укриттям є підземне приміщення. Далі можна розглядати за певних умов напівзаглиблені приміщення. Також для таких цілей зможуть використовуватись приміщення першого поверху, але за умови якщо вони будуть відповідати безпековим умовам: дві стіни, відсутність вікон, два безпечні виходи", — говорить начальник управління.

Про те, які саме дитсадки будуть відкриватися першими, батьки зможуть дізнатися в управлінні освіти або їм про це повідомлять представники відповідних дошкільних закладів.

Зі слів Білогури, приймати до садочків будуть у першу чергу дітей від трьох років, чиї батько і мати офіційно працевлаштовані та наповнюють бюджет міста Чернігова.

Нагадаємо, що на початку червня Василь Білогура у коментарі Суспільному казав, що у порівнянні з періодом до російського вторгнення, зараз у Чернігові залишилося близько половини дітей, які ходять до дитсадків.

Читайте також:

У Чернігові в Центральному парку культури й відпочинку планують відкрити атракціони

На початок