У Чернігові в липні планують відкрити кілька дитсадків

У Чернігові в липні планують відкрити кілька дитсадків

У Чернігові в липні планують відкрити кілька дитсадків
. ФОТО: Уніан. Фото ілюстративне

У Чернігові з липня планують відновити роботу кількох дитсадків – тих, які лишилися неушкодженими після російських обстрілів. У них обов’язково мають бути укриття для дітей. Про це в коментарі Суспільному сказав начальник управління освіти чернігівської міської ради Василь Білогура.

"Оцінюємо всі питання безпеки, опрацьовуємо те, що необхідно для відкриття садочків, які ми зможемо відкрити в першу чергу. Плануємо з липня місяця декілька садочків запустити".

Зі слів Василя Білогури, неушкодженими у Чернігові залишилися 15 дитсадків. Та відкриють тільки ті, які мають укриття.

"Якщо буде прийнятий якийсь алгоритм дій і рекомендацій, наданих щодо роботи інших дитячих садочків, то ми, звісно, будемо діяти в рамках цього алгоритму. Наразі ми розглядаємо, першочергово, тільки садочки, які мають укриття. Те, що називається найпростішим укриттям – підвальні приміщення".

За його словами, нині працівники управління разом зі співробітниками ДСНС оглядають приміщення, оцінюють технічні характеристики укриттів: висоту стелі, як прокладені комунікації, загальну місткість. Також розглядають варіанти, коли укриття є не в самому приміщенні дитсадка, а в "безпосередній близькості". В будь-якому разі, рішення про відкриття дошкільних навчальних закладів прийматимуть комісійно і з дозволу ДСНС.

Прийнявши рішення про те, які саме садки відкриватимуть, оголосять і кількість дітей, і тих, кого прийматимуть в першу чергу.

"Ми розглядаємо питання прийому в першу чергу дітей, батьки яких працюють".

Василь Білогура каже, у порівнянні з періодом до російського вторгнення, зараз у Чернігові залишилася близько половина дітей, які ходять до дитсадка. Каже, є запит від батьків щодо відкриття закладів.

Нині опрацьовують питання безпеки, організації дій під час повітряних тривог, налагодження харчування дітей.

Читайте також:

Чи працюватиме садок №35 у Чернігові, де навчаються діти з ослабленим імунітетом

На початок