ЗСУ ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма — ISW

ЗСУ ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма — ISW

ЗСУ ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма — ISW
. Фото: media.slovoidilo.uа

Збройні сили України ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма, щоб відвернути російські війська від наступальних операцій у напрямку Слов'янська та порушити російські шляхи постачання.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

В ISW зазначили, що українські та російські джерела все частіше повідомляють про можливий контрнаступ українських військ на Ізюм із південно-східної околиці Харкова.

"Ці українські операції, ймовірно, спрямовані на те, щоб відвернути російські війська від наступальних операцій у напрямку Слов'янська та порушити російські шляхи постачання", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 17 червня російські війська безуспішно намагалися просунутися на північ від Слов'янська і на південний схід від Ізюма.

"Генштаб ЗСУ повідомив, що російським військам не вдалося захопити Богородичне (приблизно 25 км на південний схід від Ізюма) і вони відійшли на раніше зайняті позиції. Російські війська також провели безуспішні бойові розвідувальні операції у районі Краснопілля, розташованого вздовж траси Е40 на Слов'янськ", — йдеться у повідомленні.

В ISW зазначили, що ЗСУ продовжили контрнаступ на південний захід від Ізюма і витіснили російські війська з Дмитрівки.

В інституті також повідомили, що на Донбасі 17 червня російські війська продовжували безуспішні наземні атаки на Сєвєродонецьк та його південно-східну околицю.

Армія РФ також намагалася перерізати українські шляхи сполучення з Лисичанськом як із півночі у бік Слов'янська, так і з півдня у районі Бахмута.

За словами аналітиків ISW, українські війська та авіація продовжували завдавати ударів по російській логістиці та укріпленням в окупованих населених пунктах уздовж Південної осі. При цьому, як зазначається, локальні бої тривають.

"Російські війська продовжували перегрупування та перекидання особового складу в межах Запорізької області для утримання оборонних позицій вздовж лінії фронту", — йдеться у звіті.

ЗСУ ведуть контрнаступ на північний захід від Ізюма — ISW
Карта воєнних дій. Фото: Скріншот / ISW

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 115. Текстовий онлайн

Розвінчування російських фейків 17 червня

Українську волонтерку Тайру звільнили із полону

Статус кандидата в ЄС, Борис Джонсон знову в Києві, "Василий Бех" затонув. Війна. Головне за 17 червня

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок