Окупаційна влада представила "нового ректора" Херсонської державної морської академії

Окупаційна влада представила "нового ректора" Херсонської державної морської академії

Окупаційна влада представила "нового ректора" Херсонської державної морської академії
. Фото: Херсонська державна морська академія/Facebook

17 червня окупаційна влада представила "нового ректора" Херсонської державної морської академії. Ним став працівник закладу Дмитро Круглий. Працівників звільнили. А тих, хто погодиться співпрацюватиме, знову візьмуть на роботу.

Про це повідомляється на сторінці Херсонської державної морської академії у Facebook.

Частина працівників та лабораторно-тренажерна зала залишились у тимчасово окупованому місті.

"Командування Академії наголошує, що всі курсанти, студенти, учні, працівники Академії та її структурних підрозділів продовжують навчатись, працювати в українському державному закладі та отримувати всі соціальні гарантії. Працівники, які виявили бажання працювати під окупаційною владою, будуть звільнені", - йдеться у публікації.

Також у дописі сказано, що всі документи про освіту, які будуть видані від імені "нового закладу" Херсонської державної морської академії, не мають відношення до українського державного закладу.

Що відомо:

  • Згідно Наказу Міністерства освіти і науки України Академія була тимчасово переміщена до м. Одеси. В Академії, Морському фаховому коледжі та Професійно-морському ліцеї продовжується дистанційне навчання, курсанти, студенти та учні отримують документи про освіту державного зразку.
  • Херсонський державний університет переїхав на Прикарпаття. Також з Херсона переміщено ще декілька навчальних закладів. Це Аграрно-економічний університет і Херсонська державна морська академія.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок