Макрон, Драгі і Шольц прибули до Києва

Макрон, Драгі і Шольц прибули до Києва

Доповнено
Макрон, Драгі і Шольц прибули до Києва
. Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі подорожують потягом, який прямує до Києва після відправлення з Польщі в четвер, 16 червня 2022 року. Фото: Ludovic Marin, Pool via AP.

Вранці 16 червня до Києва прибули лідери трьох найбільших країн Європейського Союзу – Німеччини, Франції та Італії. Про це повідомляють кореспонденти Суспільного.

Поїздку не було анонсовано з міркувань безпеки.

Лідери європейських країн відвідали Ірпінь Київської області. Про це повідомляє BFM.TV. Президента Франції Еммануеля Макрона, канцлера Німеччини Олафа Шольца, прем'єра Італії Маріо Драґі та президента Румунії Клауса Йоганніса під час поїздки в Ірпінь супроводжував міністр розвитку громад Олексій Чернишов.

"Це важливий момент, Зеленський отримає послання європейської єдності, підтримки, адресоване всім українцям", — заявив президент Франції Еммануель Макрон, звертаючись до французьких журналістів після прибуття на вокзал у Києві. Про це інформує італійський телеканал RaiNews.

"Ми зустрінемося з президентом Зеленським, щоб вирушити на місце бойових дій, де відбувалися вбивства, і проведемо заплановані зустрічі. Це місто – Ірпінь", – сказав Макрон у коментарі BFMTV.

Президент Франції також наголосив, що "найближчі тижні будуть дуже важкими".

Макрон, Драгі і Шольц прибули до Києва
Президент Франції Еммануель Макрон в Києві, 16 червня 2022 року. Фото: Ludovic Marin, Pool via AP.

У столиці України Макрон з прем’єр-міністром Маріо Драгі та канцлером Німеччини Олафом Шольцом зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Макрон, Драгі і Шольц прибули до Києва
Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі прибуває до свого готелю в Києві, 16 червня 2022 року. Фото: Ludovic Marin, Pool via AP.

"Ми хочемо не лише продемонструвати солідарність, а й запевнити, що допомога, яку ми організуємо — фінансова, гуманітарна, а також військова, буде продовжена. І ми продовжуватимемо її доти, доки це буде необхідно для боротьби України за свою незалежність”, — сказав канцлер Німеччини Олаф Шольц після прибуття до Києва, передає Deutsche Welle.

Макрон, Драгі і Шольц прибули до Києва
Канцлер Німеччини Олаф Шольц прибув на київський вокзал у четвер, 16 червня 2022 року. Фото: Ludovic Marin, Pool via AP.

Раніше про те, що Олаф Шольц, Еммануель Макрон і Маріо Драгі вирушили до Києва передали низка європейських ЗМІ. Про це, зокрема, повідомляє італійський телеканал RaiNews.

Олаф Шольц, Еммануель Макрон і Маріо Драгі зустрілися вночі в польському місті Жешув, звідки вони продовжили поїздку сухопутним шляхом до України. Візит має стати знаком підтримки України. Про це інформує німецький мовник ZDF.

Про візит європейських лідерів повідомив і голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

"Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі зичать вдалого ранку з нашого дипломатичного поїзда", — написали зранку в "Укрзалізниці".

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 113. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок