Прокуратура оголосила про підозру у держзраді голові тимчасово окупованого Вовчанська на Харківщині

Прокуратура оголосила про підозру у держзраді голові тимчасово окупованого Вовчанська на Харківщині

Прокуратура оголосила про підозру у держзраді голові тимчасово окупованого Вовчанська на Харківщині
. Суспільне Харків

Міському голові тимчасово окупованого Вовчанська Анатолію Степанцю 15 червня прокуратура Харківської області оголосила про підозру у державній зраді.

За даними слідства, 3 червня в тимчасово окупованому Куп’янську Степанець разом з іншими вісьмома людьми, яким вже оголосили про підозру у держзраді, брав участь у створенні незаконної "тимчасової цивільної адміністрації Харківської області".

"На "нараді" був присутній Вовчанський міський голова Харківської області, який перейшов на бік РФ, підтримав створення незаконного органу та добровільно брав участь у його діяльності", — повідомила прокуратура.

До інформації про оголошення підозри посадовцю прокуратура додала скріншот з відеозвернення, з якого зрозуміло, що йдеться про голову Вовчанської громади Анатолія Степанця.

Справу Степанця розслідує Служба безпеки України.

Що відомо

  • Вовчанськ окупували 24 лютого — у перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Місто розташоване у близько 20 км до кордону з РФ.
  • Анатолію Степанцю 65 років. Народився у смт Білий Колодязь у Вовчанської громади, живе у Вовчанську. Був головою Вовчанської районної ради, у 2020 році його обрали міським головою, балотувався від "Опозиційної платформи — за життя".
  • 4 березня у коментарі Суспільному Степанець казав, що відмовився роздавати допомогу від російських військових жителям Вовчанська: "Коли зайшли, відібрали прапор з кабінету та зняли з міськради. Але серце ж в мене не вирвали й совість не забрали. Ми були й лишаємося проукраїнськими".
  • 24 квітня голова ОВА Олег Синєгубов повідомляв, що російські окупанти вивезли з Вовчанська підприємство й облаштували у будівлі тюрму.

Читайте також

Поліцейського з окупованого на Харківщині Вовчанська підозрюють в співпраці з РФ

На початок