Псевдовладу окупованих територій Харківщини підозрюють у держзраді

Псевдовладу окупованих територій Харківщини підозрюють у держзраді

Псевдовладу окупованих територій Харківщини підозрюють у держзраді
. Фото: Харківська обласна прокуратура

Вісьмох людей, які створили окупаційну адміністрацію на Харківщині та "призначили" її керівника, підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що у м. Куп’янськ 3 червня 2022 року міський голова [Геннадій Мацегора], який з початку окупації міста підтримує та продовжує підтримувати російських військових, підписав протокол засідання про створення окупаційної адміністрації "тимчасова цивільна адміністрація Харківської області" та обрання її керівника. За результатами проведення так званого засідання очолив проросійський орган вже підозрюваний за фактами держзради та колаборційної діяльності ексзаступник начальника Дергачівського райуправління міліції", — повідомила прокуратура.

Йдеться про Віталія Ганчева, який раніше працював у незаконних структурах міліції самоназваної ЛНР.

"На вказаному заході були присутні ще 6 людей, які активно підтримували створення незаконного органу та підписали протокол засідання. Одному з присутніх 4 травня цього року також було повідомлено про підозру за фактами державної зради та колаборційної діяльності", — повідомляє прокуратура.

Серед учасників "засідання", крім Мацегори та Ганчева, були зокрема ізюмський ексміліціонер Владислав Соколов та підозрюваний у держзраді житель Козачої Лопані Максим Губін. За фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), підозрюваним загрожує довічне ув'язнення.

На початок