У Бишівській громаді 50 зруйнованих через війну будинків не підлягають відновленню

У Бишівській громаді 50 зруйнованих через війну будинків не підлягають відновленню

У Бишівській громаді 50 зруйнованих через війну будинків не підлягають відновленню
. Фото: Єлизавета Серватинська / Суспільне

У селах Ясногородка та Бишів Київської області через російську військову агресію пошкоджено близько 250 будівель. Із них 50 зруйновані вщент і не підлягають відновленню.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

За його словами, йдеться про 2 дитсадки та 47 житлових будинків. Окрім цього не підлягає відновленню будинок культури, в який влучили дві російські авіабомби.

"Фіксуємо пошкоджене майно та відновимо у найкоротші строки. Домівки відбудуємо, а ворог нестиме відповідальність за свої дії", — сказав Олексій Кулеба.

Що відомо

  • Станом на 19 травня у Київській області зафіксовані руйнування у 46 з 69 територіальних громад. Внаслідок вторгнення військ Росії в області пошкоджено понад 4500 приватних та багатоповерхових житлових будинків.
  • У селі Дмитрівка Бучанського району почали будівництво п'яти будинків для місцевих жителів, які через війну втратили житло. Загалом планується звести 15 таких будинків.
  • Для розміщення жителів Київщини, які внаслідок російської агресії втратили житло, планують викупати квартири та будувати нові житлові комплекси в Ірпені та Бородянці.
  • Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка дозволяє збирати інформацію про пошкоджене російською армією майно за допомогою "Дії". "Кожен українець, чиї будинки було зруйновано під час бойових дій, зможе через "Дію" надіслати повідомлення й зафіксувати факт пошкоджень, аби ми мали можливість підрахувати збитки й оцінити, скільки коштів потрібно Україні на відбудову", — сказав очільник уряду Денис Шмигаль.
  • 30 березня заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що держава виплатить компенсацію усім власникам будь-якого житла, яке було зруйноване або пошкоджене внаслідок дій ЗС РФ. Подати відповідну заяву можна через застосунок Дія.
  • Як повідомили у Мін'юсті, механізмів компенсацій за зруйноване житло буде кілька.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 112. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок