Суд у Луцьку розглянув відеодокази у справі Кривоша

Суд у Луцьку розглянув відеодокази у справі Кривоша

Ексклюзивно
Суд у Луцьку розглянув відеодокази у справі Кривоша
. Максим Кривош під час судового засідання 15.06.2022 року. Фото: Суспільне Луцьк

У Луцькому міськрайонному суді продовжили розгляд справи Максима Кривоша, якого обвинувачують за сімома статтями Кримінального кодексу. Серед них: захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця.

15 червня у суді переглядали відеодокази.

Сторона обвинувачення надала відео із камер спостереження Волинського облмуздрамтеатру та запис із дронів, який проводили правоохоронці 21 липня 2020 року, коли Максим Кривош захопив заручників в автобусі у центрі міста.

Суд у Луцьку розглянув відеодокази у справі Кривоша
Перегляд відеодоказів у суді. Суспільне Луцьк

Сам Кривош прийшов на судове засідання у білій пов'язці на голові із написом "Не убий!". Сенс цього звернення пояснив так: "Не убий – це основоположний принцип нашого існування, і виключень не може бути ніяких".

суд луцький терорист Максим Кривош
Максим Кривош під час судового засідання 15.06.2022 року. Фото: Суспільне Луцьк

Минулого засідання Максим Кривош скаржився суду на поранення на руках від кайданок, які погано гоїлися. Нині руки підсудного були перебинтовані. Як розповів чоловік, скарг на здоров’я він наразі не має.

Читайте також: "Згадати все: захоплення автобуса із заручниками у Луцьку. Спогади свідків і нові деталі"
суд луцький терорист Максим Кривош
Максим Кривош під час судового засідання 15.06.2022 року. Фото: Суспільне Луцьк

Після двогодинного перегляду відеодоказів їх долучили до справи. Судове засідання оголосили завершеним, наступне відбудеться 22 червня.

Що відомо

  • Вранці 21 липня 2020 року Максим Кривош захопив заручників та забарикадувався в рейсовому автобусі "Еталон" на центральній площі Луцька. Він здійснив два постріли в бік правоохоронців та кинув гранату, яка не здетонувала. Захоплений автобус їхав із села Красилівка до міста Берестечко. Невдовзі автобус оточили спецпризначенці, телефоном вони вели з чоловіком перемовини. Паралельно той розміщував дописи на своїх сторінках у соцмережах.
  • 23 липня 2020-го Луцький міськрайонний суд обрав Кривошу міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою без права застави. Термін перебування у СІЗО продовжували вже декілька разів. За рік тримання під вартою обвинувачений двічі оголошував голодування.
  • Як повідомив торік Суспільному начальник Луцького СІЗО Сергій Киреєв, за рік тримання під вартою з близьких Кривоша відвідував лише рідний брат, який приносив продуктові набори.
  • У липні 2021 року Максиму Кривошу, обвинуваченому в тероризмі і ще у чотирьох статтях кримінального кодексу України, Луцький міськрайонний суд продовжив термін тримання під вартою на 60 діб.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок