Переплатили за бензин: за рішенням суду громаді на Волині повернуть 157 тис. грн

Переплатили за бензин: за рішенням суду громаді на Волині повернуть 157 тис. грн

Північно-західний апеляційний господарський суд зобов'язав приватне товариство повернути Маневицькій селищній раді 157 тисяч гривень, які та переплатила за бензин для шкільних автобусів, – повідомили на сторінці Рівненської обласної прокуратури, яка подала апеляційну скаргу до суду.

Спір між селищною радою та приватним товариством виник іще у 2021 році, після підписання договору про постачання пального.

Як зазначили у прокуратурі, за два місяці до договору шість разів вносились зміни: Це призвели до збільшення ціни за 1 л дизпалива та бензину майже на чверть, хоча коливання ціни на пальне на відповідному ринку товарів у той час не було.

"Внаслідок цього управління освіти недотримало понад 6,5 тонн пального, якого б вистачило для перевезення дітей впродовж місяця", – кажуть прокурори.

Відомо, що суд першої інстанції підтримав у спорі приватне товариство. Розглядаючи апеляційну скаргу Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та селищної ради. Відтак збитки, завдані бюджету громади, мають повернути.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок