Кабмін заборонив експорт вугілля, мазуту і газу українського видобутку

Кабмін заборонив експорт вугілля, мазуту і газу українського видобутку

Важливо
Кабмін заборонив експорт вугілля, мазуту і газу українського видобутку
Кабінет міністрів України. УНІАН

Кабінет Міністрів України постановою №666 розширив перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік, зокрема газ українського видобутку.

Згідно з постановою, низка товарів підлягають ліцензуванню, але на них встановлено нульові квоти.

Так, уряд заборонив експортувати:

  • рідке паливо (мазут)
  • вугілля кам'яне, антрацит; брикети, котуни та аналогічні види твердого палива, отримані з кам'яного вугілля (крім коксівного вугілля)
  • природний газ українського походження.

Як відомо, Кабмін створює штаб, який буде у щоденному режимі займатися підготовкою до опалювального сезону, який стане найскладнішим в історії України.

Що відомо

  • Одним із наслідків російської агресії стала паливна криза в Україні. Російські окупанти цілеспрямовано знищують інфраструктуру для виробництва, постачання і зберігання пального, повідомив 29 квітня президент України Володимир Зеленський.
  • 15 березня Верховна Рада скасувала акциз на пальне, а ставку ПДВ по цих позиціях зменшила з 20% до 7%. 24 квітня у Верховній раді зареєстрували законопроект, яким передбачалося скасування 7%-вого ПДВ на ввезення пального й нульового акцизу на постачання бензину та скрапленого газу.
  • 13 травня міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що до кінця травня Україна розраховує отримати 350-360 тисяч тонн пального завдяки відкриттю нових логістичних маршрутів.
  • 17 травня перша віцепрем’єрка Юлія Свириденко повідомила, що уряд України вирішив призупинити регулювання цін на бензин.

Читайте також

Бензин знайшли, тепер його треба доставити — експерт про дефіцит пального

ЗМІ: ЄС має запасний план, якщо його члени відмовляться виконувати нафтове ембарго

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок