Вибух у Чорткові на Тернопільщині: що відомо

Вибух у Чорткові на Тернопільщині: що відомо

Оновлено
Вибух у Чорткові на Тернопільщині: що відомо
. Суспільне Тернопіль

На Тернопільщині у Чорткові стався вибух внаслідок влучання ракети окупантів. Про це під час брифінгу повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, ракетний обстріл Тернопільщини вчора почався о 21.46.

"Прилетіло 4 ракети. Вони вилетіли з акваторії Чорного моря. Зруйнували частину військового об’єкту і 4 будинки, у яких знаходилися цивільні люди. Загиблих немає. Є 22 травмованих, серед яких 7 жінок і 12-річна дитина, їй наклали шви. Усіх травмованих госпіталізували, працювали 10 карет швидкої допомоги. Ми провели опитування серед населення і з’ясували, що зниклих людей після цієї події немає. Частина госпіталізованих з медзакладу уже повернулися додому. На місце події у Чорткові усі служби прибули швидко. Організували штаб боротьби з наслідками вибуху. Працювали піротехніки, рятувальники, працівники СБУ, Нацполіцїі та органів місцевого самоврядування. Одна з ракет у Чорткові влучила у газову трубу, через це стався витік газу та загоряння. Тому, на деякий час ми відімкнули постачання газу. Сьогодні до кінця дня у місті мають відновити послугу. Створена комісія, яка працює над визначенням збитків, яких завдав вибух у Чорткові цивільному населенню. У будинках вибиті вікна, пошкоджене майно місцевих мешканців. Вирішуємо, звідки брати кошти для відшкодування. Також працюємо над тимчасовим переселенням в інші будинки тих людей, житла яких пошкоджені. Ці люди проживатимуть в іншому місці, доки їхні помешкання не будуть відновлені", – повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Начальник Нацполіції області Олександр Богомол каже, у травмованих людей внаслідок вибуху у Чорткові, немає тяжких травм.

"У деяких людей є травми середньої тяжкості. Усі ці люди – жителі будинків, що поруч із місцем, де стався вибух. Зараз слідчо-оперативні групи Нацполіції та СБУ документують факт злочину у Чорткові. Ми розцінюємо цей вибух, як удар для знищення і деморалізації цивільного населення. СБУ відкрила кримінальне провадження. Місце події охороняється, навколо буде обмежений рух транспорту. Закликаємо не фотографувати місце події. На об’єкті, де було нанесено удар, зброї не було", – каже начальник Нацполіції області Олександр Богомол.

"Одразу після вибуху працівники служби ДСНС проводили пошуково-рятувальні роботи, було врятовано 12 людей, з них – двоє дітей. О 00.50 виникла загроза повторного удару, тому пошуково-рятувальні роботи призупинили і продовжили їх о 1.50. Далі о 3 годині ми отримали інформацію, що безвісти зниклих немає і тоді повністю зупинили пошуково-рятувальні роботи. О 8 годині на місці події відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого визначили наші наступні завдання і ми приступили до другого етапу роботи – ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. На місці працюють правоохоронні органи, рятувальники, комунальні служби, волонтери. Вони розбирають завалені конструкції, прибирають залишки зруйнованих об’єктів і документують факти про цю подію", – сказав під час брифінгу начальник пожежно-рятувальної служби Тернопільщини Віктор Маслей.

Володимир Труш спростував інформацію, яку поширюють у соцмережах, що ніби-то, після вибуху з Чорткова масово виїжджали люди. За словами голови обласної військової адміністрації, на блокпостах не фіксували великої кількості автомобілів, порушення комендантської години не було.

"Після вибуху у Чорткові був інцидент, коли місцевий житель опублікував у соцмережі зйомку місця, де стався вибух. Це дало можливість коригувати ворогу свій наступний удар. Зараз працівники поліції та СБУ розшукують осіб, які публікували фото з місця вибуху", – повідомив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

#вторгненняросії

Читайте також

На початок