Збірна України резервним складом обіграла Ірландію на старті Ліги націй: турнірна таблиця

Збірна України резервним складом обіграла Ірландію на старті Ліги націй: турнірна таблиця

Збірна України резервним складом обіграла Ірландію на старті Ліги націй: турнірна таблиця
. AP

Вийти у лідери групи українцям не вдалося.

Збірна України з футболу стартувала з перемоги у першому для себе матчі Ліги націй. Українці обіграли команду Ірландії з мінімальним рахунком 1:0.

Україна мала стартувати проти Ірландії ще 1 червня. Однак через зміщення календаря, пов'язане з перенесенням матчів Ліги націй, гру перенесли на тиждень.

Перед поєдинком проти Ірландії Україна встигла зіграти два матчі у плей-оф відбору на чемпіонат світу-2022. І вже через два дні мала знову вийти на поле.

Читайте також: Україна мінімально програла Уельсу та не вийшла на чемпіонат світу-2022 з футболу

Через насичений графік матчів головний тренер збірної України Олександр Петраков вирішив випустити майже повністю резервний склад. Винятком став захисник Віталій Миколенко, який утретє поспіль провів на полі 90 хвилин.

Попри резервний склад, Україна не поступалася Ірландії у першому таймі. І навіть змогла забити: Тарас Качараба дальнім ударом вразив ворота ірландців, щоправда згодом гол скасували через офсайд у Артема Довбика, який і асистував захисникові.

Читайте також: Чому скасували потужний гол захисника України Качараби у Лізі Націй: момент офсайду

На старті другого тайму на полі з'явився Віктор Циганков. І майже одразу ж фланговий півзахисник відкрив рахунок: Циганков виконував штрафний удар, який виявився гольовим: м'яч перескочив усіх футболістів і влетів у сітку воріт.

Після забитого м'яча Україна майже не створювала гольових моментів. А ось у Ірландії він був: після подачі з кутового пробивав капітан збірної Ірландії Шейн Даффі, однак голкіпер Андрій Лунін зреагував на удар, перевівши м'яча у перекладину.

Сейв Луніна дозволив Україні втримати мінімальну перемогу над Ірландією. 1:0 - Україна стартує у Лізі націй, набираючи три очки.

Ліга націй. Група 1

Ірландія - Україна 0:1

Гол: Циганков, 48

Попри перемогу, Україна не йде лідером у турнірній таблиці групи. У паралельному матчі Шотландія здолала Вірменію 2:0 і за рахунок цього стала лідером.

Турнірна таблиця

  1. Шотландія - 3 очки (1 матч), 2:0 (різниця м'ячів)
  2. Україна - 3 (1), 1:0
  3. Вірменія - 3 (2), 1:2
  4. Ірландія - 0 (2), 0:2

Що далі

  • Субота, 11 червня. Україна - Вірменія.
На початок