Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Україна мінімально програла Уельсу та не вийшла на чемпіонат світу-2022 з футболу

Україна мінімально програла Уельсу та не вийшла на чемпіонат світу-2022 з футболу

Україна мінімально програла Уельсу та не вийшла на чемпіонат світу-2022 з футболу
. AP

Українці уп'яте програли плей-оф за вихід на чемпіонат світу.

Збірна України з футболу програла вирішальний матч за вихід на чемпіонат світу-2022. У фіналі плей-оф відбору українці поступилися збірній Уельсу.

Перед матчем проти Уельсу Україна встигла пройти першого суперника у боротьбі за вихід на чемпіонат світу. Поєдинок проти Шотландії українці закінчили перемогою з рахунком 3:1.

Для України матч проти Уельсу був п'ятою спробою пройти плей-оф, щоб потрапити на чемпіонат світу-2022. У чотирьох попередніх спробах українці поступалися.

Читайте також: Україна вп'яте намагається пройти на чемпіонат світу з футболу через плей-оф. Як закінчувалися попередні спроби?

Як і проти Шотландії, Україна провела досить активний перший тайм. На початку зустрічі Роман Яремчук не реалізував вихід один на один з голкіпером, хороші можливості мали Олександр Зінченко та Андрій Ярмоленко.

Однак вийти вперед у першому таймі вдалося саме Уельсу. Після фолу Руслана Маліновського, який спричинила помилка Ярмоленка, валлійці заробили право на штрафний удар, який реалізували: Гарет Бейл потужно пробив зі штрафного, а Андрій Ярмоленко переправив м'яча у свої ж ворота.

Наприкінці першого тайму Україна мала можливість зрівняти рахунок. Синьо-жовті претендували на пенальті, однак після перегляду VAR арбітр зустрічі Антоніо Матеу Лаос не поставив його за ймовірне порушення на Андрієві Ярмоленку.

Читайте також: Падіння Ярмоленка. Арбітр не поставив пенальті на користь України у суперечливому моменті в фіналі за вихід на ЧС-2022

У другому таймі Україна поступово почала створювати навалу на ворота суперника. І попри наявні моменти, могла й пропускати вдруге: на 75-й хвилині синьо-жовтих врятувала штанга та Георгій Бущан, що впорався з ударом Гарета Бейла.

Найбільший шанс зрівняти рахунок і перевести гру в овертайм мав Артем Довбик. Форвард збірної України потужно замкнув подачу з лівого флангу, але голкіпер валлійців Вейн Геннессі потягнув цей удар.

Шанс Довбика був останнім для України у матчі. Українці поступаються Уельсу та втрачають шанс зіграти на чемпіонаті світу в Катарі.

ЧС-2022. Плей-оф відбору, Фінал

Уельс - Україна 1:0

Голи: Ярмоленко, 34 (автогол)

Що означає цей результат

  • Україна уп'яте поспіль і уперше за вісім років не вийшла на чемпіонат світу з футболу через плей-оф.
  • Уельс став останньою командою з Європи, що пройшла на чемпіонат світу-2022. Ще два учасники турніру визначаться у міжконтинентальних плей-оф.
  • Збірна Уельсу уперше за 64 роки зіграє на чемпіонаті світу. У 1958 році валлійці дійшли до стадії чвертьфіналу.
На початок