В Івано-Франківську заборонили виступи російською мовою на вулицях

В Івано-Франківську заборонили виступи російською мовою на вулицях

Доповнено
В Івано-Франківську заборонили виступи російською мовою на вулицях
. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Рішення про заборону російськомовного контенту на вулицях Івано-Франківська ухвалив виконавчий комітет міської ради. Про це під час онлайн-звернення повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Ухвалили аналогічне рішення як і в Тернополі про заборону будь-якого російськомовного продукту на вулицях, а також впорядкування місць для вуличних музикантів. Рішення передаємо в поліцію і муніципальну інспекцію. Вони будуть стежити за цим", — сказав Руслан Марцінків.

На Facebook-сторінці міський голова додав, що в Івано-Франківську визначать локації для виступу артистів. Вони зможуть грати не довше двох годин без будь-яких сценічних конструкцій. Перерва між виступами має тривати не менше 30 хв.

"Також вуличні виступи різних артистів чи гуртів можна проводити на відстані не ближче 100 м одне від одного", — написав Марцінків.

Що відомо

Про намір заборонити музикантам виконувати російськомовні пісні на вулицях Івано-Франківська 7 червня на оперативній нараді повідомила директорка департаменту культури Надія Загурська. З її слів, за основу рішення міська рада може взяти досвід сусідніх міст — Львова і Тернополя. Там, до прикладу, обмежили використання звукопідсилювальної апаратури, а виконання російських пісень назвали неприпустимим.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок