Кличко пояснив, коли уряд може заборонити пересуватися особистим транспортом

Кличко пояснив, коли уряд може заборонити пересуватися особистим транспортом

Кличко пояснив, коли уряд може заборонити пересуватися особистим транспортом
. УНІАН

Міський голова столиці Віталій Кличко пояснив, що рішення про заборону громадянам пересуватися особистим транспортом може бути ухвалене на державному рівні Кабінетом міністрів України.

На своєму онлайн-брифінгу 6 квітня Кличко зазначив, що уряд може запровадити найсуворіші обмеження, якщо громадяни продовжать порушувати уже встановлені правила.

"Щодо обурення з приводу моїх слів про можливе обмеження руху приватного транспорту в місті. Так от: якщо і далі триватиме недотримання правил, держава може запровадити найсуворіші обмеження. Зрозуміло, що тоді вони будуть і в Києві. Коли їздитимуть тільки ті, хто забезпечує життєдіяльність міста", — сказав він.

Кличко закликав українців не ускладнювати ситуацію і дотримуватися карантинних обмежень.

Станом на ранок 6 квітня у Києві на коронавірус хворіє 251 людина. Усього підтверджених випадків захворювання — 267. 12 осіб вилікувалися, 4 померли.

Захворіли: 5 жінок віком від 29 до 71 року та 16 чоловіків від 24 до 82 років. Зокрема, двоє медиків. Також захворів 8-річний хлопчик. Чотири випадки захворювання зафіксовано в Києво-Печерській Лаврі.

Дев'ять пацієнтів ушпиталили, 13 — лікуються вдома під контролем лікарів.

Що відомо

  • Від сьогодні у Києві та по всій країні заборонено перебувати у громадських містах без захисних масок та починає діяти ще низка протиепідемічних обмежень.
  • Також Кличко закликає киян, які стали свідками підпалу листя, звертатися до правоохоронців, оскільки пожежі у столиці виникають через багаття зі сміттям та листям.
На початок